RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamas fornekter stemmeresultat

Sist oppdatert:
Hamas avviser Israels stemmeresultater, og arabere advarer mot unilaterale beslutninger.

Den palestinske lederen Mahmoud Abbas oppfordrer den neste israelske regjeringen til å vende tilbake til forhandlingene med palestinerne.

Abbas og andre arabiske ledere møttes onsdag etter at de hadde nektet israelerne å trekke grensene sine unilateralt på Vestbredden, skriver AP. Dette innebærer at grensene trekkes på israelske premisser.

Den politiske lederen av Hamas reagerer skarpt på det israelske valget. Han sier at uansett hva slags regjering som blir skapt, er Israels mål å «gravlegge fredsprosessen».

Arabiske ledere, som hadde en årlig samling i den sudanske hovedstaden, Khartoum, fornyet et fremlegg fra 2002 om fred til Israel. Det nye forslaget lovte fred med arabiske stater mot at Israel trekker seg tilbake fra alt okkupert arabisk land.

Formelt fikk Hamas makten i valget på onsdag, med Abbas som president for en regjering på 24 medlemmer som inkluderer 14 ministere som har oppholdt seg i israleske fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere