RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamas i kamper med politiet

Sist oppdatert:
Væpnede Hamas-tilhengere vekslet ild med palestinske politifolk nær parlamentet i Gaza mandag. En sivilist skal være drept, og minst tre såret.

Hamas-aktivistene søkte tilflukt i en forlatt bygning under kampene. De avfyrte rakettkastere og kastet to håndgranater på politifolkene.

Ifølge sykehuskilder ble en forbipasserende person drept i skuddvekslingen.

Mannen skal ha vært sjåføren til en sentral jordansk diplomat på Gaza.

En politimann og to sivilister skal ha blitt såret i kampene, som brøt ut i området mellom det palestinske parlamentet og politihovedkvarteret i Gaza, melder AP.

Ifølge palestinske sikkerhetsmyndigheter skal episoden ha utartet da medlemmer av Hamas’ nye milits på Gaza stanset en bil med betjenter fra den forebyggende sikkerhetstjenesten, en gruppe som er lojale til den moderate palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

Ifølge denne gruppen åpnet militsmennene ild mot bilen. Tidligere har øyenvitner uttalt at skytingen begynte da væpnede Hamas-tilhengere som patruljerte i gatene ble beskutt, og søkte tilflukt i en forlatt bygning.

Ifølge disse vitnene skal en palestinsk politibil som forsøkte å nærme seg området ha kommet under ild.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere