RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamas-leder unnslapp helikopterangrep

Foto: Scanpix/Reuters
Sist oppdatert:
Et medlem av den ytterliggående palestinske organisasjonen Hamas slapp unna med livet i behold etter at israelske kamphelikoptre skjøt raketter mot en flyktningeleir. En person ble drept og mer enn 20 skadd.

Ifølge vitner avfyrte to helikoptre tre eller fire raketter mot en hvit Renault utenfor flyktningleiren Jabaliya. I bilen satt et medlem av den ytterliggående palestinske organisasjonen Hamas, som greide å redde seg unna.

Mannen som ble drept i angrepet skal ha vært en eldre, tilfeldig forbipasserende, melder NTB-AFP-Reuters.

Tredje angrep på fem dager

Ifølge en AFP-journalist på stedet ble ytterligere en bil truffet. Hundrevis av mennesker løp til for å hjelpe de skadde etter det tredje luftangrepet i Gaza på fem dager. Israelske myndigheter har sagt at de vil fortsette jakten på Hamas’ ledere.

Torsdag i forrige uke ble Hamas-lederen Ismail Abu Shanab drept da israelske styrker skjøt raketter mot bilen han satt i som en hevnaksjon etter at en palestinsk selvmordsbomber drepte 21 mennesker på en buss i Jerusalem.

Aksjonen førte til at de ytterliggående palestinske gruppene avblåste sin selvpålagte våpenhvile. Likvideringen utløste voldsomme palestinske protester og løfter om hevn fra Hamas og andre væpnede grupper.

Søndag ble fire medlemmer av Hamas’ militære fløy drept i en lignende aksjon. Mange Hamas-medlemmer har nå gått i dekning, og er blant annet blitt advart mot å bruke mobiltelefoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere