RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamas lover fortsatt kamp

Den militante islamistiske gruppen Hamas sier Arafats død vil forsterke kampen deres mot Israel, som de holdes ansvarlig. Israel har stengt av Gaza og Vestbredden.

- Tapet av den store lederen vil forsterke vår besluttsomhet og fasthet om å fortsette motstanden mot den zionistiske fienden, inntil seiere og frihet er vunnet, sier Hamas i en uttalelse, ifølge Reuters.

Hamas, som har sverget å ødelegge Israel, står bak flesteparten av selvmordsangrepene og andre terrorangrep mot israelere.

Gruppens politiske leder, Khaled Meshaal, anklaget fra Beirut Israel for å ha drept Arafat, som døde på et fransk sykehus natt til torsdag.

- Jeg sier, og jeg nøler ikke, at jeg holder Israel ansvarlig for å ha drept Arafat. Alle rapporter fra legene de siste to ukene tyder på at han var forgiftet, sa Meshaal til tv-kanalen Al Jazeera, ifølge Reuters.

Israel stenger grensene
Den israelske hæren stengte torsdag av Vestbredden og Gazastripen, som en følge av meldingen om Arafats død.

Ifølge hæren er det sikkerhetsmessige vurderinger fra regjeringen som ligger bak stengningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere