*Nettavisen* Nyheter.

Hamas-minister i UD

Her er det første bildet av tidenes første Hamas-minister på besøk i Oslo. Lørdag var han i møter i Utenriksdepartementet.

13.05.06 13:36

Den palestinske flyktningeministeren Atef Adwan ankom Norge fredag. Lørdag morgen var han i gang med de første møtene.

TV 2 Nettavisen har fått de første bildene av ministeren i møte med PLO-representanter i Norge. Etter møtet gikk turen videre til Utenriksdepartementet hvor han skulle treffe representanter for Midtøsten-seksjonen.

- Jeg kan bekrefte at ministeren skal treffe reprsentanter for Midtøsten-seksjonen, men vi kommer ikke til å opplyse om hvem han skal treffe og når møtet finner sted. Vi kommer først til å bekrefte møtet etter at det har funnet sted, sier pressevakt Odd Magne Ruud i Utenriksdepartementet til TV 2 Nettavisen.

Flere møter
Torsdag kunne TV 2 Nettavisen melde at Adwan kommer til Norge fredag kveld. Hamas-regjeringen blir boikottet av EU og USA, som krever at den palestinske regjeringen skal anerkjenne staten Israel og ta avstand fra vold.

Ifølge lederen for den palestinske forening i Norge vil Adwan også ha samtaler med representanter for PRIO, Flyktningrådet og norske stortingspolitikere.

Taler for RV
Ministeren har et tett program for sitt opphold i Norge. Etter møtet med PLO og UD lørdag morgen går turen videre til RVs landsmøte hvor han skal holde en kort tale for landsmøtets representanter. Senere skal han møte møte flere palestinere som bor i Norge, samt holde en tale på Mohammes-konferansen i Oslo søndag.

Mandag skal han holde en pressekonferanse på PLO-kontoret i Oslo, delta på en demonstrasjon i regi av Fellesutvalget for Palestina.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag