RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamas-representant til Sverige

Sist oppdatert:
En representant fra Hamas kommer likevel til Sverige om kort tid. Flyktningeminister Atef Adwan i den palestinske regjeringen fikk visum for å delta i en konferanse for eksil-palestinere i Europa.

Konferansen finner sted i Malmø på lørdag.

- Den svenske generalkonsulatet i Jerusalem ga onsdag et Schengenvisum til den palestinske flyktningeministeren, sier Fredrik Floren fra det svenske utenriksdepartementet, melder den svenske avisen Aftonbladet

Han understreker at ingen representanter for regjeringen vil møte Hamas-medlemmet Atef Adwan under hans besøk til landet.

Israel kritiserer Sveriges avgjørelse om å gi flyktningeministeren visum.

- Dette bidrar til å legitimere en terroristorganisasjon, sier talsmann i israelske UD Mark Regev, melder AFP

Fredag starter dag to av rettssaken mot den den palestinske foreningen al-Aqsa i Danmark. De er tiltalt for å ha overført penger til organisasjoner som sies å ha tilknytning til terrorister, deriblant Hamas.

Foreningen mistenkes for direkte eller indirekte støtte til Hamas. EU og USA regner Hamas som en terroristorganisasjon, men det gjør ikke FN.

Al-Aqsa skal ha sendt til sammen 500.000 danske kroner til to organisasjoner som kan knyttes til Hamas, melde den danske avisen Jyllands-Posten.

Tiltalen viser at pengene ha gått til fengslede medlemmer av Hamas og til familiene til selvmordsbombere ifølge avisen.

Foreningen sier at de har sendt pengene til de palestinske områdene, men hevder pengene har gått til sosialt arbeid, blant annet foreldreløse barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere