RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamas-rundtur i Norge

Parlamentarikeren Yeahya al-Abadsa kommer til Norge 13. juni.

Datoen for den palestinske Hamas-representanten Yeahya al-Abadsas ankomst til Norge er satt til 13. juni. Hamas-representanten vil tilbringe flere dager i Norge, og han planlegger å besøke flere.

- Alle nordmenn som vil stille spørsmål til meg, skal få snakke med meg, sier al-Abadsa til TV 2 Nettavisen.

I midten av mai ble det klart at al-Abadsa får Schengen-visum slik at han kan besøke Norge. Partifellen Salah Mohammed el-Bardawil har imidlertid ennå ikke fått innvilget visum.

Ingrid Natvig i Palestinakomitéen opplyser til TV 2 Nettavisen at UD har gitt beskjed om at behandlingen av søknaden vil ta tid, derfor vil bare al-Abadsa komme i juni.

- Jeg er veldig glad for at jeg har fått invitasjon fra Den palestinske komitéen i Norge. Jeg er optimistisk, sier al-Abadsa

Han skal møte flere norske parlamentarikere og organisasjoner i løpet av besøket. Palestinakomitéen har i tillegg sendt en forespørsel til Utenriksdepartementet om at al-Abadsa kan få møte representanter derfra.

- Vi mener han minst bør få møte noen på embedsmannsnivå, sier Natvig til TV 2 Nettavisen.

Hun opplyser at Palestinakomitéens lokallag jobber med å utarbeide program for al-Abadsa i flere kommuner. Trolig vil han besøke to-tre steder før han må reise videre.

Etter å ha tilbragt noen dager i Norge, vil Hamas-representanten reise videre til flere Schengen-land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere