RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamas stanser angrep

Sist oppdatert:
Etter tre dager med voldeligheter har Hamas lovet å stanse angrepene mot jødiske bosettere på Gaza-stripen.

Avtalen er ment å bidra til at den skjøre våpenhvilen fra februar mellom Israel og palestinerne holder.

Den militante palestinske gruppen Hamas kom med sitt løfte under et møte sent torsdag kveld, opplyser det palestinske innenriksdepartementet lørdag, ifølge nyhetsbyrået AP.

Toppmøte til uka
Den palestinske innenriksminister Nasser Yousef og ledelsen i Hamas deltok på møtet, sier talsmann for departementet, Tawfiq Abu Khoussa.

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sa lørdag at voldelighetene hadde avtatt, og Abbas mente volden ikke ville overskygge hans møte med president George W. Bush 26. mai.

Israel har truet med kraftige gjengjeldelsesaksjoner etter at voldelighetene startet onsdag, og advarte om at våpenhvilen fra februar var i fare.

Gjennomført 60 angrep
Siden onsdag har israelske styrker drept tre militante palestinere. Militante har gjennomført 60 angrep med bombekastere og hjemmelagede raketter mot jødiske bosettinger på Gaza-stripen.

Israel har beskyldt de palestinske myndighetene for å ikke gjøre nok for å stanse angrepene mot bosetterne. Tidligere denne uka brukte militante fra Hamas nevekraft, steiner og skytevåpen for å hindre at palestinsk politi slo ned på angrepene.

Hamas og de palestinske myndighetene diskuterte hendelsen på torsdagens møte. Hamas nekter for at deres folk brukte skytevåpen mot politiet, men vitner bekreftet at det ble avfyrt skudd.

Trefninger med Hizbollah
Lørdag ettermiddag meldte israelsk radio at Hizbollah-geriljaen skjøt mot israelske militærinstallasjoner nord i landet.

Det viste seg imidlertid at skytingen var forårsaket av israelske soldater, som skjøt mot en gjeter de mistenkte forsøkte å krysse grensen mot Israel, opplyste den israelske hæren.

Kort tid etter avfyrte Hizbollah-geriljaen raketter eller missiler mot det omstridte grenseområdet ved Chebaa Farms. Det ble ikke rapportert om skadde på noen av sidene.

Israel og Hizbollah-geriljaen har regelmessige trefninger i området. 13. mai oppstod denmest alvorlige hendelsen på flere måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere