*Nettavisen* Nyheter.

Hamas støtter Abbas-plan

- Vi støtter forslaget fra president Mahmoud Abbas om å kanalisere penger til palestinerne gjennom PLO, sier en talsmann for Hamas-regjeringen til TV 2 Nettavisen.

25.04.06 15:26

Talsmann for den Hamas-dominerte palestinske regjeringen, Ghazi Hamad, sier til TV 2 Nettavisen at regjeringen støtter forslaget om å la giverland kanalisere bistandsmidler og annen økonomisk støtte via PLO eller presidentens kontor.

- Vi har ikke noe problem med at Norge og president Abbas eventuelt diskuterer en annen måte å få overført pengene til det palestinske folket, sier Hamad til TV 2 Nettavisen.

- Hovedmålet for oss er at situasjonen ikke skal bli verre for palestinerne. Det er viktig at medisiner, mat og sosiale ytelser får fortsette. Det er også viktig at de offentlig ansatte får sin lønn.

- Positive tiltak
Hamad sier han i utgangspunktet ønsker at midlene går via regjeringen, men at det er viktigere at palestinerne mottar bistand.

- Vi håper giverlandene vil ta kontakt med oss på politisk nivå, og har tro på at det kan skje, sier Hamad til TV 2 Nettavisen på telefon fra Gaza.

Hamad takker for Den norske Palestinakomiteens invitasjon av palestinske parlamentsmedlemmer til Norge. Blant disse er to representanter for Hamas. De vil også møte representanter for utenriksdepartementet på embedsnivå.

- Slike tiltak er veldig positive, og vi er glade for å bli lyttet til, sier Hamad.

Ikke visum-svar
Talsmann for Hamas' gruppe i den palestinske nasjonalforsamlingen El-Baradawil vil besøke Oslo sammen med Mohammed el-Rantisi i midten av mai. De har ennå ikke fått visum. El-Baradawil ber nå det norske Utenriksdepartementet om hjelp.

- Vi ber det norske Utenriksdepartementet om å hjelpe oss med visum via det norske konsulatet i Gaza. Vi ønsker å reise for å informere Europa om den palestinske regjeringens og nasjonalforsamlingens syn, sier El-Bardawil til TV2 Nettavisen

- Våre kolleger fra andre politiske partier har fått Schengen-visum via det franske konsulatet i Gaza, men vi fra Hamas har ikke fått svar på vår søknad. Søknaden har vært i systemet omtrent en måned. Frankrike uttaler offisielt at de respekterer det demokratiske palestinske valget, men i praksis viser det seg at de ikke vil gi oss visum, sier El-Baradawil til TV 2 Nettavisen på telefon fra Gaza.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag