RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamas-topp innrømmer bortføring av tenåringer

FUNNET DREPT: Eyal Yifrach (19), Naftali Frenkel (16) og Gilad Shaar (16) ble bortført og senere funnet drept.
FUNNET DREPT: Eyal Yifrach (19), Naftali Frenkel (16) og Gilad Shaar (16) ble bortført og senere funnet drept. (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Bekrefter det Israel hele tiden har hevdet.

De tre tenåringene ble senere funnet drept. Hendelsen innledet en ny voldsspiral mellom Israel og Hamas, som har kontroll på den palestinske Gazastripen.

Til nå har tjenestemenn i Hamas enten nektet å kommentere om gruppen var innblandet, eller de har benektet all innblanding.

– Det var mye spekulasjon omkring denne operasjonen, noen sa det var en sammensvergelse, sa Saleh al-Arouri da han onsdag deltok på et møte i en organisasjon for lærde muslimer.

Han kalte bortføringen av de tre israelske tenåringene en heltemodig handling.

– Folkeviljen ble utført på vår okkuperte jord, og det kulminerte i den heroiske operasjonen der Qassam-brigadene tok til fange tre bosettere i Hebron, sa al-Arouri ifølge et lydopptak som er publisert på nettet av møtearrangørene.

De tre israelske tenåringene bodde alle i en bosetting på den israelskokkuperte Vestbredden. De var ute og haiket da de forsvant. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere