RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamas vil drepe Sharon

Sist oppdatert:
Den radikale islamistiske Hamas-bevegelsen truer med å likvidere statsminister Ariel Sharon som hevn for drapet på den åndelige lederen Ahmed Yassin.

Samtidig truer israelske talsmenn med at Yassin bare kan ha vært den første på en liste over palestinske ledere som «flørter med døden».

Israelske stridsvogner rullet onsdag inn i palestinske flyktningleire i Gaza samtidig som utenriksminister Silvan Shalom tok til orde for å utvise Yasser Arafat fra de palestinske områdene.

Khaled Mashaal, som leder den politiske fløyen i Hamas, sa på sin side at Sharon blir neste mål for organisasjonen.

Iran fordømmer drapet
– Sharon er blitt et mål for den palestinske motstandskampen og al-Qassam-brigadene, som svar på likvidasjonen av sjeik Ahmed Yassin, sa han.

I en iransk fordømmelse av drapet på Yassin onsdag het det at palestinerne ikke har noe annet valg enn å trappe opp intifadaen.

– Israel ville tvinge den palestinske motstandsbevegelsen i kne. Men erfaringen viser at enhver palestinsk martyr bare vil forsterke oppstanden, påpekte regjeringen i Teheran.

Vil utvise Arafat
Utenriksminister Shalom gjentok onsdag kravet om at Arafat må sendes vekk fra Ramallah på Vestbredden der han sitter isolert og ute av stand til å øve noen positiv innflytelse på den tilspissede situasjonen i Midtøsten.

– Jeg har sagt det i tre år allerede, og regjeringen har tatt en beslutning for noen måneder siden: Vi må nekte Arafat oppholdstillatelse, sa den israelske utenriksministeren.

Den nye Hamas-lederen Abdel Aziz al-Rantissi har trolig større grunn til å frykte israelske aksjoner. Rantissi er et opplagt mål for israelerne, skriver Jerusalem Post. Rantissi, som utelukker alle muligheter for et kompromiss med Israel, var nær ved å bli drept i et israelsk rakettangrep i fjor.

(NTB-DPA-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere