RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamas vurderer våpenhvile

Sist oppdatert:
Vil slutte å skyte raketter i et år.

Hamas kan være villig til å inngå en våpenhvile med Israel for ett år, opplyser en talsmann for den palestinske gruppen til en egyptisk avis. Han legger til at Hamas ikke har skutt raketter mot Israel fra Gaza-stripen på flere dager.

- Vi kan være med på en ett år lang våpenhvile. Begge parter må rette seg etter avtalen, sier Abu Marzouk, Hamas politiske nestleder til avisen El-Ahram.

Israel avviser imidlertid alle tilbud om våpenhvile som også innebærer våpenhvile på Vestbredden. Israel mener at en slik avtale vil gi militante grupper på Vestbredden mulighet til å omgruppere, og komme sterkere tilbake etter at våpenhvilen er over.

Den israelske hæren fortsatte da også sine operasjonerp å Vestbredden søndag morgen, og skal ha drept en væpnet mann i Jenin, melder AP.

En tidligere våpenhvile mellom Hamas og Israel brøt sammen midt i mai da Hamas trappet opp rakettangrepene mot Israel, og drepte to sivile israelere. I motangrepene mot Gaza i etterkant er mer enn 60 palestinere drept, de fleste av dem væpnede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere