RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamill løp for livet

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Da kidnappede Thomas Hamill hørte en amerikansk patrulje i det fjerne, brøt han opp en dør i huset der han satt fanget, og løp det han orket.

Hamill (43) var en av de første utlendingene som ble tatt som gissel i Irak. I helgen klarte han å rømme.

Krav
Gisseltakerne hadde sagt at de ville drepe og lemleste Hamill dersom ikke de amerikanske styrkene trakk seg ut av Falluja.

I helgen klarte Hamill å unnslippe. Da han hørte en amerikansk patrulje kjøre forbi huset der han var fanget, bestemte han seg for å ta affære.

Løp for livet
Han brøt opp en dør og løp det han var kar om. Etter en snau kilometer tok han igjen den amerikanske patruljen og ble tatt hånd om av soldatene. Også en gang tidligere har Hamill klart å bryte seg ut av huset der han var fanget, men da ble han funnet av gisseltakerne før han fant noen amerikanske styrker.

I Hamills hjemby Macon, Mississippi var det stor glede søndag.

- Jeg vil at alle skal vite at han er fri. Jeg skal skrike det fra hustaket, sier Hamills kone Kellie som fikk snakke med sin mann på telefonen.

- Han hørtes vidunderlig ut. Han sa han hadde det bra. Han sa han var mer bekymret for sin mor, sin bestemor, meg og barna våre. Det første han sa til meg var «hvordan har du det?», sier Kellie til AP.

Forlot Irak
Mandag dro Hamill fra Irak. Han skal til legeundersøkelse på et amerikansk militærsykehus i Tyskland. Han skal være i fin form bortsett fra en infeksjoni et skuddsår i den ene armen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere