*Nettavisen* Nyheter.

Han avslørte skrekk-pappaen

Legen Albert Reiter som avslørte skrekk-pappaen Josef Fritzl. Foto: Scanpix

Legen Albert Reiter bet ikke på løgnene til Josef Fritzl (73).

13.05.08 15:55

- Han beordret meg til å helbrede Kerstin så han kunne ta henne med seg igjen. Det var noe som ikke stemte, sier sykehuslegen Albert Reiter i et intervju med Sunday Mirror.

I 24 år holdt Josef Fritzl sin egen datter innesperret i et bunkerslignende fangehull i Amstetten i Østerrike og satte sju barn på henne.

Men da den eldste av barna, Kerstin (19), ble dødssyk, var det slutt på Fritzls incesttyranni.

- Noe var feil
Det var Albert Reiter som hadde vakt da Josef Fritzl kom med Kerstin 19. april.

- Jeg likte ikke tonen hans, og noe virket feil. Det som gjorde meg særlig mistenksom, var at han ikke ville svare på spørsmålene mine, sier legen.

Reiter hadde ingen anelse om at mistanken hans skulle avdekke en av de grusomste og mest makabre sakene i landet etter krigen.

Legen stusset på at Kerstin var unormalt blek og manglet nesten alle tennene. I en av lommene fant han også et hemmelig brev fra Elisabeth.

- Jeg kunne ikke tro at moren til en alvorlig syk 19-åring bare ville dumpe henne på et sykehus. Ut ifra brevet, virket det som om moren var veldig bekymret for Kerstin, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skrek og bannet
Da Kerstin ble dårligere, gikk Reiter ut i mediene og oppfordret Elisabeth til å melde seg.

Da journalister ringte på hos Josef Fritzl senere på kvelden, møtte de alt annet enn en bekymret pappa:

- Jeg ble sjokkert. I stedet for en bekymret far, slik jeg ventet, ba han meg om å stikke. Han skrek og bannet og var virkelig rasende, sier en av journalistene som ringte på døra.

Josef Fritzl skal ha brølt at han ikke ville ha noe med etterlysningen å gjøre.

- Han sa at det var den «fordømte legen» som hadde tvunget ham, sier journalisten.

Overtalte monsterpappaen
I skrekkjelleren satt Elisabeth og så legens oppfordring på fjernsyn. Hun ble fortvilet og klarte å overtale Josef Fritzl til å få dra til sykehuset.

Faren ringte sykehuset og prøvde å lure legen til å tro at datteren hans hadde kommet tilbake etter 24 år. Da luktet legen lunta og kontaktet politiet.

Fritzl ble øyeblikkelig arrestert, mens Elisabeth ble tatt hånd om av sykehuspersonell. Det tok to timer før legene fikk overtalt henne til å fortelle den fryktelige sannheten.

Kerstin (19) ligger fremdeles i kunstig koma. Legene frykter at oksygenmangel på grunn av sterke kramper kan ha ført til hjerneskader.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.