Gå til sidens hovedinnhold

Han drepte amish-jentene

Tungt bevæpnet tok melkekjøreren Charles Carl Roberts IV en grusom hevn.

Tre skolejenter i alderen ble drept da Charles Carl Roberts IV barrikaderte seg inne i en Amish-skole og åpnet ild. Ytterligere to jenter mistet livet på grunn av skadene tirsdag. Seks andre er kritisk skadde.

Se TV 2-nyhetene her!

Dopapir og 600 skudd
Den væpnede mannen, melkekjøreren Charles Carl Roberts IV, hadde med seg tre skytevåpen, to kniver, ett elektrosjokkvåpen og 600 skudd, sier politiet til CNN.

Roberts hadde med seg en rekke verktøy og andre gjenstander, blant annet dopapir. Han barrikaderte dørene med treplanker før han begynte skytingen. Politiet tror derfor at han planla en lengre beleiring.

- Det kan se ut som han ønsket å gå til angrep på unge jenter, og dette er i nærheten av boligen hans. Det er den eneste grunnen vi kan tenke oss til at han valgte seg ut denne skolen, sier politikommissær Jeffrey Miller. Miller sier også at drapene var godt planlagt. Motivet skal være hevn for noe som har skjedd 20 år tilbake. Hva dette hevnmotivet er, vil ikke Jeffrey Miller uttale seg om.

Roberts livnærte seg på å kjøre en melkebil. Han hadde ingen tilknytning til Amish, var ikke etterlyst av myndighetene og hadde rent rulleblad. Roberts bodde i nærheten og valgte ut Amish-skolen fordi den lå nære, hadde ikke noe sikkerhetsopplegg og det var flere jenter på skolen.

Roberts hadde etterlatt seg flere uforståelige notater og noe politiet mener er et selvmordsbrev til sin kone og tre barn. Drapsmannen ringte også til sin kone under angrepet med en mobiltelefon og fortalte at han endelig hadde fått hevn for noe som hadde skjedd for lenge siden.

Ut i fra selvmordsbrevet og andre notater var Roberts misfornøyd med livet og med Gud. Hans arbeidskamerater sier at Roberts hadde blitt mer deprimert den seinere tid. Han hadde helt sluttet å spøke med kolleger og kunder.

Politiinspektør Jeffrey Miller sier at Roberts skulle til narkotest kommende mandag.

Ute etter jenter
Skytingen fant sted i Lancaster County i en skole som er drevet av det kristne fellesskapet Amish. Det var 26 elever på skolen da skytingen fant sted, 11 av dem jenter.

Roberts samlet jentene foran tavla, bandt benene deres sammen og skjøt fra nært hold.

To av studentene og en hjelpelærer ble drept på stedet, mens en den tredje skolejenta døde i armene til en av soldatene.

De sårede jentene ble fordelt på ulike områder i Pennsylvania. Noen av dem med hodeskader. I løpet av natten måtte en fjerde skolejente bøte med livet.

Nasjonal konferanse
President George W. Bush vil nå ha en nasjonal konferanse for å diskutere hva føderale myndigheter kan gjøre for å stanse den dødelige skolevolden som har herjet landet de siste ukene.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre