*Nettavisen* Nyheter.

Han er 11 år og han dirigerer trafikken

Foto: (CBS News)

Det er oppgaver nok til alle i opprørsbyen Benghazi.

05.03.11 21:49

I et travelt veikryss i Benghazi, byen øst i Libya som har brutt med Muammar Gaddafi og der opprørerne har kontroll, står en gutt og dirigerer trafikken. Mangelen på trafikkpoliti fikk 11 år gamle Ayman Samir til å ta på seg ansvaret. Dette er hans bidrag til å gjenopprette ro og orden i det kaotiske samfunnet, melder CBS News , som møtte gutten torsdag.

Se video hentet fra CBS News nederst i saken.

Kjemper på flere fronter
Lørdag er det imidlertid byen Zawiya alle følger med på. Opprørere har kjempet harde kamper mot Gaddafis styrker, som ifølge BBC har omringet byen på to fronter.

Minst 70 mennesker har blitt drept og 300 skadd i sammenstøtene her de siste dagene.

Les mer her: - Opprørere omringet av Gaddafi-styrker

Byen ligger ca. 50 kilometer vest for hovedstaden Tripoli. Gaddafi-styrkene har tidligere hevdet å ha gjenerobret byen, men tidligere i dag opplyste et vitne om at de har beveget seg fra Martyrs' Square i sentrum og trukket seg til sine posisjoner i utkanten av byen.

- Tar saken i egne hender
Ifølge Al Jazeera har opprørerne også kontroll over de nærliggende byene Ras Lanuf og Bin Jiwad. Dette er viktig, fordi opprørerne nærmer seg Gaddafis høyborg i Sirte.

Deres korrespondent Tony Birtley sier at motstanden mot Gaddafi har økt ytterligere.

- Jeg tror de har kommet til den erkjennelse at de selv bestemmer utfallet. De trodde Gaddafi ville forlate landet på fredelig vis og at det internasjonale samfunnet ville gripe inn ytterligere. Pendelen har svingt, og nå ligger saken i deres egne hender.

Menneskerettighetsorganisasjoner sier at rundt 6000 mennesker har mistet livet siden protestene startet 15. februar. FN melder om over 1000 døde.

- Vi bør oppmuntre
I Benghazi har det vært relativt fredelig lørdag. Den unge trafikkdirigenten får støtte for innsatsen.

- Vi burde oppmuntre til dette. Det viser at det kommer til å gå bra med Libya, sier en drosjesjåfør til The Telegraph.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.