*Nettavisen* Nyheter.

Han er Japans heldigste

2500 personer kjempet om å bli Japans heldigste mann. Se video av kaoset!

Det var tidlig en morgen at 2.500 samlet seg på et hellig sted i Japan for konkurransen om å bli den heldigste personen i år.

En talsperson for helligdommen opplyser at det var rundt det 14. århundre at lokale innbyggere for første gang innførte tradisjonen med å skynde seg til helligdommen på denne spesielle dagen for å be. Stedet er tilegnet guden Ebisu, som er en gud for forretningsfolk og handelsreisende.

Løper
Når lyden av tromma åpenbarer seg ved morgengry, åpnes portene, og hundrevis av menn løper inn til helligdommen, som går under navnet Nishinomiya.

I maksfart stormer mennene inn, faller og snubler over hverandre for å komme først til helligdommen. Myten går ut på at den som først når det innerste av helligdommen og tar i presten der, er vinneren.

I år var det 20 år gamle Yuuki Sakae, en collegestudent som i tillegg driver aktivt med terrengløp, som stakk av med seieren.

Drøm
Han kom inn i det aller hellige få sekunder før alle andre, for andre året på rad.

- Jeg har sett på dette racet siden jeg var guttunge, så det var forutbestemt at jeg skulle bli den lykkelige mannen engang, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.