*Nettavisen* Nyheter.

Han kan ha tatt Madeleine

Foto: PA (Pa Photos)

En pedofilidømt mann knyttes opp mot forsvinningen av Madeleine McCann.

22.05.09 11:52

Raymond Hewlett (64) skal ha bodd i Tavira, som er en liten kystby mellom Faro og den spanske grensen, da Madeleine forsvant sporløst 3. mai 2007, ifølge Sky News’ kilder.

Tavira er cirka en times kjøring fra Praia da Luz hvor Madeleine forsvant da hun var på ferie.

Ifølge Sky News skal mannen ha blitt sporet opp og befinner seg i Tyskland hvor han blir behandlet for kreft på et sykehus.

64-åringen har et langt rulleblad med overgrep på unge jenter og er etterlyst i både Storbritannia og Irland. Han skal ha sonet flere dommer for seksuelle overgrep mot barn.

Han skal ha vært på flukt siden Madeleine forsvant for to år siden.

Person av interesse
Foreldrene Kate og Gerry McCann er kjent med det nye sporet i forsvinningssaken.

- Vi er kjent med Raymond Hewlett og påstandene som blir reist mot ham i noen aviser. Etterforskerne som leter etter Madeleine, sjekker nå ut omstendighetene rundt disse påstandene. Hewlett er en person av interesse i Madeleine-saken, sier familiens talsmann, Clarence Mitchell, til Sky News.

Foreldrene har engasjert privatetterforskere som jobber med å spore opp den forsvunne jenta.

Nylig ble det kjent at etterforskerne etterlyser en svært stygg mann som skal ha blitt sett av flere vitner på åstedet den aktuelle kvelden.

Les også: Jager «Scarface» i Madeleine-saken
Les også: - Det har vært to lange år

Det er et britisk par som slo alarmen, ifølge avisen Daily Mirror. Alan og Cindy Thompson traff 64-åringen mens de ferierte i Portugal for to år siden. 64-åringen bodde sammen med sin kone og seks barn i en ombygget campingbil, og reiste fra campingplass til campingplass.

- Vi ble venner med Hewlett, men han snakket lite om sin fortid, sier Alan Thompson til Daily Mirror.

- Vi følte skuffelse og vemmelse da vi ble kjent med sannheten, sier han.

- Kjøpe en av døtrene
Thompson husker også en spesiell samtale han hadde med Hewlett hvor 64-åringen sa at noen «sigøynerturister» hadde henvendt seg til ham med tilbud om å kjøpe en av døtrene hans. Dette skjedde like før Madeleine forsvant.

Hewlett skal også ha snakket om en planlagt forretningsreise til Marokko, hvor det ble gjort en rekke påståtte observasjoner av Madeleine i tiden etter forsvinningen.

Madeleine-saken eksploderte i verdenspressen høsten 2007 da foreldrene ble innkalt til avhør av det portugisiske politiet. Deretter ble det spekulert i portugisiske og britiske aviser på at foreldrene var involvert i forsvinningen. Artiklene var som regel basert på anonyme kilder, og mange av disse teoriene ble ukritisk sitert i norske aviser.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Drepte datteren ved et uhell
En av teoriene gikk ut på at Kate drepte datteren ved et uhell, og fikk med seg ektemannen på å skjule liket.

Britiske aviser har gått ut med en offentlig unnskyldning til foreldrene for den skjeve og ukritiske dekningen av saken, og ekteparet har fått en stor erstatning for å ha blitt hengt ut i media.

Så langt er det ingen spor etter jenta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.