*Nettavisen* Nyheter.

Han lurte hele USA på en genial måte

TALKSHOW-FAVORITTEN Dan Price ser ut til å ha hatt en skjult agenda. Foto: (Skjermdump Fox, MSNBC, Comedy Central)

Daniel Price ble rikskjendis og talkshow-yndling. Nå er han avslørt.

NEW YORK (Nettavisen): I april hadde Dan Price med seg New York Times og NBC News da han som grunnlegger og administrerende direktør informerte de ansatte i Gravity om at selskapet i framtiden vil ha en minstelønn på 70.000 dollar, rundt 600.000 norsk kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Samtidig erklærte han at han skulle redusere sin egen lønn fra over rundt ni millioner kroner (1,1 millioner dollar) til minstelønnen på 600.000.

De ansatte jublet.

Price ble rikskjendis over natten. Han gjestet The Daily Show, Today Show, Morning Joe og over 20 andre TV-program de påfølgende dagene. Han ble omtalt som en moderne «Robin Hood».

- Dette handler ikke om penger, men om å utgjøre en forskjell, sa Price i intervjuet med Today Show.

Plutselig ble han nevnt i samme setning som andre populære bedriftsledere. Han tar 20.000 dollar for å holde foredrag. Ifølge Price selv skal han ha også ha fått 500.000 dollar for å skrive en bok om sin lederstil.

Problemet er at dette faktisk handler om penger for Dan Price.

Bloomberg skriver at hans bror, Lucas Price, har gått til sak mot ham. Dette har vært omtalt i andre medier tidligere, men man har avfeid det med at broren, som er medeier i Gravity, er misfornøyd med at en stor del av overskuddet nå blir gitt bort til de ansatte.

Søksmålet ble imidlertid tatt ut før Dan Price introduserte den nye minstelønnen.

Ifølge Bloomberg er det naturlig at en toppleder i et firma på størrelse med Gravitys nettoomsetning og antall ansatte tjener 350-470.000 dollar, altså under halvparten av hva han har tjent til nå.

- Jeg har aldri gitt meg selv en lønnsøkning uten enstemmig støtte i styret, sier Dan Price til Bloomberg.

Styret består av to personer; ham selv og broren Lucas.

Advokaten til Lucas Price, Greg Hollon, omtaler bruken av ordet enstemmig som «upresis» og sier at Dan Price «i flere år har gitt seg selv skyhøy lønn, til tross for protester fra Lucas».

Ettersom selskapet er eid av kun Dan og Lucas Price, er det broren Lucas som har tapt mest på den skyhøye lønnen til Dan. Utbyttet har vært minimalt sammenlignet med hva det normalt burde ha vært, om man sammenligner med lønnsnivået til ledere hos lignende firmastørrelser.

Price hevder at brorens søksmål ble tatt ut to uker etter at han informerte om den nye minstelønnen, men det stemmer altså ikke. Lucas fikk beskjed om dette i en e-post 9. april, fire dager før annonseringen, men nesten en måned etter at Dan Price ble saksøkt.

- Jeg kjenner bare til at søksmålet ble tatt ut etter lønnsøkningene, sier Price til Bloomberg.

- Rettsdokumentene viser at du ble informert 16. mars klokken 13.25. Faktisk besvarte du dette 3. april, som også var før lønnsøkningen, poengterer Bloombergs journalist.

- Jeg kjenner bare til at søksmålet ble tatt ut etter lønnsøkningene, gjentar Price.

Uansett hvordan rettssaken mellom brødrene Price går, har Daniel Price blitt kjent som en ung, fremadstormende og dyktig bedriftsleder og den statusen kan han komme til å beholde dersom fallet hans ikke blir like heftig omtalt som minstelønngimmicken ble.

Gravity skal dessuten ha bortimot doblet overskuddet de siste seks månedene, ifølge Inc.com.

Annonsebilag