*Nettavisen* Nyheter.

Han overlevde flystyrten

Foto: TV 2

Seks overlevde. 155 døde. Her er historien til en av de overlevende etter flykrasjen over Brasil.

05.10.06 20:37

Et kraftig smell og «vi har blitt truffet». Slik startet den verste halvtimen i livet til journalist Joe Sharkey. Han var på vei hjem til USA fra Brasil i et ExcelAire Embraer Legacy 600 jet. Sammen med tre andre passasjerer og to piloter fløy de over regnskogen da et Boeing 737 kom ut fra ingensteder og traff vingen til flyet. Deretter forsvant det store passasjerflyet inn i regnskogen.

Se intervjuet med Joe Sharkey på TV 2 web-tv

I The New York Times skriver Sharkey om hvordan han overlevde det umulige. Et flykrasj i lufta.

«Truffet? Av hva? Jeg lurte. Jeg løftet på skyggen foran flyvinduet. Himmelen var klar, og solen lå lavt på himmelen. Regnskogen fortsatte i det uendelige. Men på enden av vingen var en kraftig rift der deler av vingen skulle ha vært.»

«Jeg elsker deg»
Flyet begynte å riste, men Sharky forteller at ingen fikk panikk.

- Jeg lurte på hvor vondt det skulle være å kræsje og tok ut en lapp og skrev en melding til min kone. Jeg skrev at jeg elsket henne, og la lappen tilbake i lommeboken min, sier Sharky i intervjuet.

Etter 25 minutter oppdaget pilotene Joe Lepore og Jan Paladino en flyplass.

- Vi landet fort og hardt. Jeg så pilotene kjempe for å holde kontroll med flyet fordi mange av de automatiske kontrollene var ødelagt, sier Sharky.

- Bra flygning, sa jeg til pilotene da jeg gikk ut.

Holdes tilbake
De to pilotene Joe Lepore og Jan Paladino holdes nå tilbake i Brasil mens etterforskningen av ulykken pågår.

- En business-jet fløyet av to amerikanske piloter kan ha vært i feil høyde da det krasjet med et kommersielt fly med 155 passasjerer om bord over Amazonas. Begge flyene fløy i 37.000 fot, sa Brasils forsvarsminister onsdag.

Myndighetene mener at pilotene også kan ha slått av flyets mottaker, slik at antikollisjonssystemet var satt ut av funksjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag