Han vil inn i det britiske parlamentet - kona er statsminister

SOSIALDEMOKRATISK FAMILIE: Stephen Kinnock, er ikke bare sønn av tidligere Labour-leder Neil Kinnock, men også gift med danske Socialdemokraternes leder og statsminister Helle Thorning-Scmidt. Her er han på valgkamp i Wales.

SOSIALDEMOKRATISK FAMILIE: Stephen Kinnock, er ikke bare sønn av tidligere Labour-leder Neil Kinnock, men også gift med danske Socialdemokraternes leder og statsminister Helle Thorning-Scmidt. Her er han på valgkamp i Wales. Foto: Benjamin Wright (Pa Photos)

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt må regne med at ektemannen i dag blir parlamentsmedlem.

07.05.15 11:09

Han er sønn av den tidligere Labour-lederen Neil Kinnock og han er gift med Danmarks sosialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Torsdag går britene til valgurnene, og Stephen Kinnock (45) håper å vinne et sete i parlamentet for Labour og sitt valgdistrikt i Wales.

Les også: Følg valget i Storbritannia

Kommer til Wales?

Det er ventet at Thorning-Schmidt vil dukke opp i Wales i dag og vise seg ved ektemannens side, melder NTB.

Kinnock junior ventet lenge med å kaste seg inn i politikken og har tilbrakt mye av sin karriere i utlandet. Han har blant annet jobbet i Brussel, Russland, Sierra Leone og Sveits og han snakker fransk, spansk, russisk og dansk og sier han skal lære seg walisisk, skriver avisa The Independent i sin profil av kandidaten. Han har blant annet jobbet i EU-parlamentet og i World Economic Forum.

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt er gift med den britiske Labour-politikeren Stephen Kinnock. Foto: Jens Dresling (Ap)

Labour-dynasti

Faren Neil Kinnock - Den røde prinsen - var en kjent figur i britisk politikk, og søsteren Rachel er å finne i stabel til Labour-leder Ed Miliband. Men nå er det også ekteskapet med Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt - også kalt Gucci-Helle - som plasserer ham i et sosialdemokratisk dynasti.

Stephen Kinnocks valgdistrikt, Aberavon-kretsen i Wales, regnes som en sikker Labour-krets, og Helle Thorning-Schmidt har så langt langt holdt seg unna den britiske valgkampen og ikke gått ut og erklært noen støtte.

- Diplomatiske forviklinger

- Det ville ha skapt diplomatiske forviklinger. Hun skal kunne samarbeide med statsminister David Cameron i Brussel, sier Stephen Kinnock til The Mirror.

I dag bor Stephen Kinnock i Port Talbot med familiens eldste datter på 19 år, mens Helle Thorning-Schmidt bor på Østerbro i den danske hovedstaden med parets yngste datter. Langdistanseforholdet har selvsagt vært et tema også i britisk presse, men begge har forsikret at familielivet er som det skal være, skriver danske Politiken.

- Våre venner spøker med at det kanskje er en av årsakene til at vi fortsatt holder sammen, har Kinnock sagt om den saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Storbritannia

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag