RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han voldtar menn

Sist oppdatert:
Den ukjente overgriperen forfølger unge menn og voldtar dem nær deres egne hjem.

Serievoldtektsmannen har slått til fem ganger mot mannlige ofre siden april i småbyen Baytown, Texas. Oljebyen med ca 70.000 innbyggere ligger 48 kilometer øst for Houston.

- Dette er den minst vanlige formen for serievoldtekt, og det er store mørketall, sier kriminologen Jack Levin til AP.

Saken har vokst seg så stor i Baytown at den har fått en egen seksjon i lokalavisen, og nå har nasjonale medier fattet interesse.

«Dette er den minst vanlige formen for serievoldtekt, og det er store mørketall»

Kriminologen Jack Levin

Uvanlig fremgangsmåte
Levin og andre eksperter sier menns voldtekt av menn noen ganger har forbindelse med seksuelle møter som har skjært seg. Men det ser ikke ut til å være tilfellet med voldtektsmannen i Baytown.

Mannen ser ut til metodisk å se seg ut og forfølge unge menn, og bruker kniv eller pistol til å true dem til voldtekt nær sine hjem.

- Noen ganger raner han ofrene også, men voldtekt ser ut til å være mannens viktigste motivasjon, sier politikaptein Roger Clifford til AP.

En av 33
Ifølge det amerikanske justisdepartementet har en av 33 menn i USA vært offer for voldtekt eller voldtektsforsøk, sammenlignet med en av seks kvinner. Eksperter sier det er mindre sannsynlighet for at menn melder fra om voldtekten, fordi de er redd for å bli sett på som svake eller ser voldtekten som et angrep på sin maskulinitet.

Etterforskerne i Baytown er redd for at det kan finnes flere ofre for serievoldtektsmannen, men at disse er for skamfulle til å stå frem.

Traumatisk
- Å bli voldtatt fører til mange følelsesmessige traumer, særlig når ofrene er menn, sier talskvinne Lynn Parrish ved National Rape, Abuse & Incest National Network.

- Den beste måten å få fjernet denne voldtektsmannen fra gaten er om flere mennesker er villige til å stå frem.

Avverget
Tre av angrepene har skjedd i byen, to i utkanten av den. Det siste angrepet som er registrert skjedde 30. november. Clifford ønsket ikke å komme med detaljer om voldtektene, men sier minst ett av ofrene klarte å avverge angrepet.

Ingen har kommet alvorlig til skade.

Kriminologer har tidligere registrert tilfeller av seriedrapsmenn som har voldtatt eller på annet vis at sex med sine mannlige ofre. Psykologisk sett skal dette imidlertid være et annet fenomen.

Sjelden drap
Levin sier det er sjelden at serievoldtektsmenn blir seriedrapsmenn.

- Jeg tror det først og fremst har å gjøre med fravær eller tilstedeværelse av samvittighet, sier han til AP.

- Det er mer sannsynlig at en serievoldtektsmann har samvittighet. Ellers ville han tatt liv og brakt offeret til taushet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere