*Nettavisen* Nyheter.

Håndgranat mot nordmann

Ingen ble skadd da ble kastet en håndgranat mot huset til norske Annika Susanne Hansen (34) i Sarajevo søndag morgen. Hansen er med i beredskapsstyrken til Flyktningerådet.

07.09.03 20:34

- Jeg ble vekket av et kraftig smell om lag klokken 06.10 i dag morges. Det var flere personer i huset, men ingen ble skadd, sier Annika Susanne Hansen til TV 2 Nettavisen.

Hansen har vært i den bosniske hovedstaden Sarajevo i ti måneder. Hun er ansatt i Flyktningerådet i Sarajevo, men er lånt ut til EUs politioperasjon, EUPM, i Bosnia-Hercegovina. Hun leier et rom hos EUPM, og det var mot dette huset det ble kastet en håndgranat.

- En enkelthendelse
I følge bosnisk politi skyldtes eksplosjonen trolig en håndgranat Politiet vet ikke hvem som stod bak angrepet eller hva som var motivet for handlingen. Hansen tror selv at det var en enkelthendelse.

- Vi kan jo ikke utelukke at det var en aksjon mot EUMP, men samtidig finnes det så pass mange håndgranater og eksplosive ting rundt omkring i vanlige hus, at det er ikke rart at det smeller av og til, sier hun.

Ikke skremt
Hansen har ingen planer om å reise hjem tidligere som følge av eksplosjonen.

- Jeg ble selvfølgelig litt forskrekket da jeg hørte smellet, men det verste var egentlig å bli vekket så tidlig en søndags morgen. Jeg skal være her til november, og håndgranaten har ikke fått meg til å endre planer, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.