RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Hanna» har nådd USA

Sist oppdatert:
Over 500 mennesker har mistet livet så langt. Orkanene står i kø i Atlanteren.

«Ike» er ventet å treffe den amerikanske kysten innen tirsdag. I karibien stålsetter de seg for nok en orkan.

Les også: 500 drept av «Hanna»

Små ødeleggelser i USA.
Foreløpig har det ikke kommet meldinger om personskader etter orkanen «Hanna» i USA. På Haiti derimot har dødstallene nå passert 500 etter at den traff tidligere i helgen.

Orkanen traff det amerikanske fastlandet lørdag morgen ved 08.30 tiden, melder Reuters.

Ble evakuert
Om lag 10 000 hjem i South Carolina står nå uten strøm, og til sammen ble mer enn 400 mennesker evakuert fra husene sine. Ingen ble tvangsevakuert, men innbyggere i kystnære strøk ble oppfordret til å forlate hjemmene sine.

I North Carolina ble 14 000 innbyggere evakuert, melder CNN.

Forbereder seg på «Ike»
Samtidig som «Hanna» nå herjer i områdene, forbereder nå Turks- og Caicosøyene, deler av Bahamas, Haiti og Den dominikanske republikk seg på orkanen «Ike», melder Reuters.

Orkanen, som nå er kategorisert som en 3-er på Saffir-Simpson skalaen, er ventet å treffe øygruppen i løpet av helgen. Ved 9-tiden lørdag hadde orkanen en vindhastighet på 185 kilometer i timen. Man frykter at den kan vokse seg til en kategori 4 orkan.

Orkanen blir regnet som en mye større trussel enn «Hanna», melder Reuters.

- «Ike» ser veldig, veldig, veldig farlig ut, sa David Paulison i FEMA på torsdag.

529 døde
«Ike» er ventet å treffe byen Gonaives på Haiti. Tidligere i uken døde 495 mennesker i byen etter at «Hanna» traff øya. Mange er fremdeles savnet.

- Været er rolig nå, og vi oppdager stadig flere døde kropper. Vi har funnet 495 lik så langt, og det er fortsatt 13 personer som er savnet, sier politisjef Ernst Dorfeuille.

Han forteller at stanken av død er svært ubehagelig i byen Gonaives som er hardest rammet av «Hanna», og dødstallet kan være enda høyere enn de foreløpige rapportene

Så langt har dødstallene nådd 529 på den karibiske øya.

Kan måtte evakuere 1,3 millioner
Nå frykter myndighetene i USA at «Ike» vil kunne treffe mer enn 4000 oljeplattformer i den amerikanske Gulfen. Til sammen produseres 15 prosent av den amerikanske oljen i området som igjen er truet av orkan.

Deler av sør-Florida blir nå også evakuert. Folk som oppholder seg i Florida Keys har blitt bedt om å forlate området i løpet av søndagen. Til sammen kan det være snakk om å evakuere 1,3 millioner mennesker, skriver Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere