RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Hanna» på vei mot USAs sørøstkyst

Sist oppdatert:
Haiti oppjusterer tallet på omkomne etter flommen, mens USAs sørøstkyst gjør seg klar til å møte «Hanna».

Tallet på omkomne etter flommen i kjølvannet av den tropiske stormen Hannas herjing over Haiti er nå oppe i 136, melder Reuters.

«Hanna» nærmer seg nå Bahamas. Samtidig er det utstedt orkanvarsel for South Carolina og North Carolina og et stormvarsel nordover, blant annet inkludert Washington D.C, melder National Hurricane Center.

- «Hanna» kan bli orkan
Klokka 10 norsk tid fredag hadde «Hanna» sitt senter 200 kilometer nord-nordvest for Abacoøyene og rundt 690 kilometer sør for Wilmington i North Carolina. Vindstyrken er fremdeles 100 kilometer i timen, og «Hanna» har dermed ikke orkan styrke. Det er ikke ventet at den vil styrke seg vesentlig, men det er mulig at den kan vokse til en orkan før den når land, heter det i den foreløpig siste rapporten fra National Hurricane Center.

Stormens øye vil nærme seg sørøstkysten av USA fredag, men god tid i forveien vil uværet merkes i form av sterk vind og regn. Det er utstedt flomvarsel for flere stater.

«Ike» fortsatt farlig
Samtidig befinner «Ike», for øyeblikket en kategori 3 orkan med vindstyrke på 205 kilometer i timen, seg 740 kilometer nord for Leewardøyene og rundt 1065 kilometer øst-nordøst for Grand Turk.

Orkanen «Gustav» rammet den amerikanske gulfkysten med full styrke mandag etter å ha herjet Cuba og karibiske øysamfunn. Ødeleggelsene i USA etter «Gustav» ble totalt sett mindre enn fryktet, men amerikanerne var på tå hev med «Katrina»s herjinger for tre år siden friskt i minne.

Travel orkansesong
Myndighetene i USA venter 14 til 18 tropiske stormer i løpet av den seks måneder lange sesongen som begynte 1. juni, melder Reuters. Snittet ligger på 10. Rekordsesongen 2005 omfattet 28 stormer, blant dem den dødelige orkanen «Katrina».

Tips oss: Er du berørt eller kjenner du noen som er berørt av de tropiske stormene? Send e-posteller ring 21006010.

Følg de tropiske stormenes ferd her (National Hurricane Center)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere