RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper «Mohawk II» kan reddes

Sist oppdatert:
Oslo KFUM Sjøkorps mener skuta deres, «Mohawk II» er uvurderlig, og håper den kan reddes.

- Båten er uvurderlig, det kan man trygt si. Slike båter lar seg nok ikke kjøpe lenger, sier Øyvind Berntsen, styremedlem i Oslo KFUM Sjøkorps, til NTB.

Den 100 år gamle skuta S/Y «Mohawk II» har vært i Sjøkorpsets eie siden 1953, da den ble kjøpt fra England. Siden da er den blitt seilt og vedlikeholdt av norsk speiderungdom.

Skulle feire
11. juli i år dro flere unge sjøspeidere fra Norge i retning Shoreham i England, der skuta ble sjøsatt første gang i 1904. Der skulle 100-årsjubileet feires med brask og bram, med både nye og gamle medlemmer, før turen skulle gå videre til London.

- Det blir ikke noe av nå, dessverre, sier Berntsen.

Etter planen skulle seilasen ende i Oslo igjen 17. august, men nå er speiderne og resten av mannskapet på til sammen 20 personer, på vei hjem til Norge. De lander på Gardermoen sent mandag kveld. Ifølge Berntsen står det etter forholdene bra til med samtlige sjøspeidere.

- Alle har vært ute på tokt før, så de er godt rustet, sier han.

Håper den kan reddes
Når det gjelder «Mohawk II», som ligger på seks meters dyp i Den engelske kanal, håper Berntsen skuta kan reddes.

- Vi får se om den kan heves og i så fall settes i stand igjen, men det er det altfor tidlig å si noe om, understreker han.

Skuta er ifølge Sjøkorpsets egne hjemmesider en 92 fots bermuda-rigget ketch, som er veldig god å seile. Riggen er nyoverhalt, og alle seil er skiftet ut de siste årene.

Sjøkorpset deltar årlig i Nordisk Seilas, og har flere ganger vunnet sin klasse.

© NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere