*Nettavisen* Nyheter.

Håper og venter

Direktøren i Trico Supply håper at de to nordmennene vil snart bli løslatt, men tør ikke å håpe på en løsning i dag.

15.08.06 15:34

Direktør i Trico Supply, Bjørn Endresen, sier til TV 2 Nettavisen at det ikke er noe nytt med de to nordmennene som ble bortført forrige tirsdag.

Jarle Johansen (45) og Roger Bjerkås (40) ble bortført fra Nigerdeltaet. Begge er fra Møre og Romsdal og jobbet på skipet «Northern Comrade», som tilhører det norsk-amerikanske rederiet Trico Supply AS.

- Nei, det er ikke noe nytt å fortelle. I går var det et skritt frem og vi fikk høre at det var en positiv tone. Jeg håper vi snart kan få en tilbakemelding som er veldig hyggelig, sier Endresen til TV 2 Nettavisen.

Mandag ble det kjent at lokalsamfunnet, som har påtatt seg ansvaret for bortføringen, og de lokale myndighetene var kommet til en enighet. Men problemet er at denne avtalen må godkjennes av delstatsregjeringen. Derfor kan det fortsatt ta en stund før nordmennene blir løslatt.

Tror ikke på løslatelse i dag
Endresen ønsker ikke å spekulere i når det vil være en endelig løsning på dramaet, og forteller at rederiet har blitt forespeilt mange forskjellige tidsrammer for løslatelsen. Derfor tør han ikke å håpe på at nordmennene vil bli løslatt i dag.

- Når våre folk sitter trygt på et helikopter på vei hjem kan jeg melde at det er over, sier han.

Mandag fortalte den norske ambassadøren i Nigeria, Tore Nedrebø, at flere nasjoner som er blitt berørt av gisseltakning jobber nå sammen om å bedre sikkerheten for oljearbeidere. Mandag skulle representanter fra USAs, Storbritannias, Ukrainas og Norges ambassade møtes for å bli enige om hvordan de kunne øke press på delstatsregjeringen til å bedre sikkerhetssituasjonen.

Styrke sikkerheten
Endresen forteller at det vanskelig å gjøre noe med sikkerhetssituasjonen i Nigeria er, men at rederiet jobber med å styrke sikkerheten for sine arbeidere.

- Vi gjør det på en kontinuerlig basis, sier Endresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag