*Nettavisen* Nyheter.

Håper på et mirakel

Dykkere forsøker å få kontakt med mannskapet som kan være innesperret i vraket av «Bourbon Dolphin». Samtidig gjør tåke i området redningsarbeidet vanskeligere.

13.04.07 14:36

Fire dykkere fra Royal Air Force er ved vraket og vil forsøke å komme i kontakt med eventuelt overlevende etter at «Bourbon Dolphin» kantret kantret 75 nautiske mil vest for Shetland torsdag kveld.

Så langt bruker dykkerne en miniubåt for å undersøke forholdene rundt vraket.

Dårlig vær
Det er i det siste blitt dårligere vær i området der «Bourbon Dolphin» ligger kantret. Tung tåke er i ferd med å sige inn i området, og sterke strømmer gjør redningsarbeidet vanskelig.

- Vi har fortsatt helikoptre i lufta over området, men været begynner å bli dårligere, sier Claire Johns fra den britiske kystvakta.

TV 2-teamet måtte avlyse en flytur over havaristedet på grunn av tykk tåke.

Få oversikt: Alt om «Bourbon»-havariet

Redningsledelsen mener det fortsatt kan være ovelevende i «Bourbon Dolphin», men innrømmer at sjansene er små.

- Vi mener det kan være fem overlevende inne i skipet, men vi er ikke sikre. Dykkerne forsøker å få kontakt for å se om de kan befinne seg i en luftlomme, sier talsmannen for RAFs redningstjeneste, Michael Mulford, til Nettavisen.

- Det ville være et mirakel. Men for dykkerne går oppdraget fortsatt ut på å redde personer som er i live, sier Mulford.

Redningsmennene har brukt varmesøkende kameraer. Dersom forholdene tillater det, vil dykkerne også signalisere til eventuelt overlevende ved å banke på skipssiden.

Siste utvei
Bare deler av «Bourbon Dolphin» ligger over vann. Ankringsfartøyet er fortsatt fortøyd til boreriggen «Transocean Rather» gjennom en ankerkjetting.

Dykkerne har funnet to steder på skipet der det fortsatt kan være luftlommer. De vurderer om de skal forsøke å ta seg inn i skipet.

- Dette er svært farlig, sier Mulford.

Redningsledelsen vurderer også å skjære hull i skipet.

– Det er en siste utvei. Da kan mer vann trenge inn i skroget. Først må vi forsøke andre måter, sier Michael Mulford.

Et helikopter fra den britiske kystvakten er på vei til Shetland for å fylle bensin, og vil bli satt inn igjen i letingen umiddelbart.

Helikoptre
Det var til sammen 15 mann på «Bourbon Dolphin» da den kantret.14 av disse er norske. Sju overlevende ble funnet og tatt inn til Shetland. Tre er funnet døde, mens fem fortsatt er savnet.

- Vi har helikoptre som flyr over området nå for å sjekke havoverflaten en siste gang etter overlevende, sier talskvinne for de britiske sjøfartsmyndighetene Julia Gosling, til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.