*Nettavisen* Nyheter.

Håper på et mirakel

Dykkere forsøker å få kontakt med mannskapet som kan være innesperret i vraket av «Bourbon Dolphin».

13.04.07 11:37

Fire dykkere er ved vraket og forsøker å komme i kontakt med eventuelt overlevende etter at «Bourbon Dolphin» kantret kantret 75 nautiske mil vest for Shetland torsdag kveld.

Få oversikt: Alt om «Bourbon»-havariet

Redningsledelsen mener det fortsatt kan være ovelevende i vraket, men innrømmer at sjansene er små.

- Vi mener det kan være fem overlevende inne i skipet, men vi er ikke sikre. Dykkerne forsøker å få kontakt for å se om de kan befinne seg i en luftlomme, sier talsmannen for RAFs redningstjeneste, Michael Mulford, til Nettavisen.

- Det ville være et mirakel. Men for dykkerne går oppdraget fortsatt ut på å redde personer som er i live, sier Mulford.

Dykkerne banker på skroget for å høre om de får svar. De har også brukt varmesøkende kameraer. En miniubåt er også satt inn.

Siste utvei
Bare deler av «Bourbon Dolphin» ligger over vann. Ankringsfartøyet er fortsatt fortøyd til boreriggen «Transocean Rather» gjennom en ankerkjetting.

Dykkerne har funnet to steder på skipet der det fortsatt kan være luftlommer. De vurderer om de skal forsøke å ta seg inn i skipet.

- Dette er svært farlig, sier Mulford.

Redningsledelsen vurderer også å skjære hull i skipet.

– Det er en siste utvei. Da kan mer vann trenge inn i skroget. Først må vi forsøke andre måter, sier Michael Mulford.

Været i området var bra fredag morgen, men tåke er på vei.

- Det er tykk tåke på vei inn i området, og det er sterke strømmer som gjør redningsarbeidet svært vanskelig, sier pressetalsmann for den britiske kystvakten, Richard Skeates, til Nettavisen.

Helikoptre
Det var til sammen 15 mann på «Bourbon Dolphin» da den kantret.14 av disse er norske. Sju overlevende ble funnet og tatt inn til Shetland. Tre er funnet døde, mens fem fortsatt er savnet.

- Vi har helikoptre som flyr over området nå for å sjekke havoverflaten en siste gang etter overlevende, sier talskvinne for de britiske sjøfartsmyndighetene Julia Gosling, til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.