RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper på fred etter Arafats død

Sist oppdatert:
- Arafats bidrag til fred i Midtøsten var å ta et skritt fram og to tilbake. Nå håper jeg den epoken kan være over, sier lederen av Israels venner på Stortinget, Finn Kristian Marthinsen (KrF).

- Jeg føler med familien i en sånn situasjon, men hvis vi ser på de politiske aspektene, håper jeg dette kan gi positive resultater og en vilje til å forhandle. Forutsetningen er at palestinerne blir enige om hvem som skal lede dem videre, sier Finn Kristian Marthinsen, stortingsrepresentant fra Buskerud og leder for Israels venner på Stortinget.

Marthinsen sier han ikke undervurderer Yasser Arafats posisjon blant palestinerne, men mener den palestinske presidenten like mye var et hinder i fredsprosessen.

- Arafat var et viktig symbol, men hans posisjon var mye knyttet til hans fortid som geriljaleder. Hans uforsonlighet førte ikke til fred, og jeg håper denne symboleffekten døde med Arafat, sier Marthinsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere