RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håpet svinner for gruvearbeidere

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Redningsmannskaper klarte tirsdag å bore et lite hull fra tunnelen hvor de oppholder seg til gruvegangen hvor de 13 savnede gruvearbeiderne antas å være. Samtidig svinner håpet om å finne dem i live.

Tirsdag ettermiddag er det bare bare to og en halv meter med fjell som skiller redningsfolkene fra gruvearbeiderne som sitter fast i Zapadnya-gruven sør i Russland. På bare fire dager har hjelpemannskaper gravd en 50 meter lang tunnel mot stedet der de savnede mennene antas å oppholde seg. Vanligvis tar det en måned.

Gjennomslag
Tirsdag boret hjelpemannskapene et hull med diameter på 3,2 centimeter inn til gruvearbeidernes antatte tilholdssted. Det rant ikke vann ut av hullet, så da er det sikkert at gruvegangen ikke er helt oversvømt.

Redningsfolkene vil bruke dynamitt til å sprenge et 1,4 meter høyt og 2,5 meter bredt hull i veggen inn til arbeidernes gruvegang, skriver AFP.

Hjelpemannskapene er imidlertid bekymret over at de ikke har hørt noen lyder fra de fangede mennene. Det betyr at de kan ha sluppet opp for luft.

En talsmann for redningshovedkvarteret sier at fire team bestående av fem mann hver vil gå inn og lete i gruvegangene flere hundre meter under bakken så snart de har sprengt seg gjennom fjellet.

Isolert
Det er fem dager siden 46 gruvearbeidere ble isolert flere hundre meter under bakken etter at vann plutselig fosset inn i tunnelen og ødela heisen som skulle frakte dem ut. Lørdag ble 33 arbeidere berget.

Det var lenge fryktet at mennene skulle drukne, men redningsarbeidere har klart å redusere strømmen av vann som trenger inn i gruven. Mens det tidligere ble antatt at hele gruven ville være fylt av vann onsdag morgen, regner man nå med at det vil ta ytterligere fire dager før vannet når stedet hvor de savnede gruvearbeiderne antas å være.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere