RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HO (Reuters)

«Happy Feet» fikk returbillett

Sist oppdatert:
Pingvinen som sensasjonelt svømte 3200 kilometer fra Sydpolen til New Zealand er nå sendt hjem.

Keiserpingvinen, som har fått tilnavnet Happy Feet, vakte stor oppsikt etter at han forlot alle sine pingvinvenner i Sydpolen og svømte helt til New Zealand, der han ble oppdaget på en strand i juni.

Da hadde pingvinen svømt hele 3200 kilometer.

Feilnavigerte
Eksperter mener pingvinen slettes ikke svømte til New Zealand med vilje, men at den var på fisktetur da den feilnavigerte og svømte i helt feil retning.

På stranden på New Zealand spiste pingvinen mengder med sand og rekved, og begynte å bli syk. Eksperter fryktet at pingvinen skulle dø, og tok den forvirrede fuglen inn til intensivbehandling i dyrehagen i Wellington.

Etter to måneder i dyrehage med stell, og seks dager om bord i en spesialtilpasset fiskebåt, ble Happy Feet søndag sluppet fri 700 kilometer sør for New Zealand.

Ingen kort tur tilbake
Dermed må pingvinen belage seg på å svømme 2000 kilometer for å komme seg helt hjem til Sydpolen og pingvinvennene.

- Happy Feet trengte litt oppmuntring til å forlate kassen som hadde vært hjemmet hans i seks dager. Han gled baklengs ned i sin spesialdesignede pingvinsklie. Men da han traff vannet var han snar med å svømme vekk fra båten og alle de fremmede som hadde passet på ham så lenge, sier Dr. Lisa Argilla i Wellington Zoo, i en uttalelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere