RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har Annas DNA på capsen

(Politiet/Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet skal ha funnet DNA fra Anna Lindh på capsen til mannen som ble videofilmet på kjøpesenteret NK. Mannen fra overvåkingsbildene er dermed etter all sannsynlighet drapsmannen.

Politiet kan også sitte på videobilder av drapsmannen, fra et til nå ukjent knivtyveri i en butikk samme dagen.

Slipper trolig fri

Puslespillene faller dermed på plass i etterforskningen. Mye tyder på at den drapssiktede 35-åringen vil bli satt fri. Politiet skal nærme seg andre mulige drapsmenn.

- Vi har ikke gjort pågripelser. Vi planlegger ingen pressekonferanser i dag. Ingen ting tyder på at pressekonferanser vil bli holdt heller, sier pressetalskvinne Stina Wessling ved politiet i Stockholm til TV 2 Nettavisen.

Bildene av NK-mannen fra tredje etasje har ikke vært nok til å slå fast at NK-mannen er identisk med drapsmannen fra andre etasje.

Men nå melder Expressen at Anna Lindhs DNA er funnet på capsen, som ble funnet slengt langs en mulig fluktvei, i Saléngallerian.

Hvis opplysningene stemmer, kan man endelig slå fast at NK-mannen trolig er drapsmannen.

Feil kniv

Samtidig skriver avisen at den stjålne kniven på Clas Ohlson trolig ikke har noe med saken å gjøre. I stedet rettes blikket mot en kniv som ble stjålet fra butikken John Wall i Pub-senteret ved Hötorget. Den skal være en av få sentrale butikker i Stockholm som selger Mora-kniver med rødt skaft.

Drapsdagen 10. september fant betjeningen ei tom slire i butikken.

- Vi går gjennom alle hyller hver dag, sier Bo Josefson, som gjorde funnet, til Expressen.

Politiet har avhørt Josefson og sendt slira til teknisk analyse. Om kniven ble brukt til å stikke Anna Lindh med, blir det ikke mindre interessant at Pubsenteret har levert overvåkingsvideoer til politiet, som nå gjennomgås.

- Vi sparer på båndene en uke og så ødelegger vi dem. Men hvis politiet vil ha dem, får de dem. Jeg kan ikke kommentere om det har skjedd i dette tilfellet, sier varehussjef Tommy Johansson til Expressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere