*Nettavisen* Nyheter.

Har brukt opp 3,3 millioner

Gerry og Kate McCann har allerede brukt opp 3,3 millioner norske kroner av Madeleine-fondet.

27.09.07 10:05

Kort tid etter at Madeleine McCann forsvant fra ferieleiligheten i Praia de Luz 3. mai, opprettet foreldrene et Madeleine-fond. Hensikten med fondet var at pengene skulle finansiere en storstilt kampanje for å finne Madeleine.

Privatpersoner og organisasjoner har til sammen donert elleve millioner norske kroner til fondet. Nå har foreldrene brukt opp nesten en tredjedel av pengene, men ingenting tyder på at de har kommet nærmere en løsning på Madeleine-gåten.

Brukt opp en tredjedel
Det er opprettet et styre, bestående av McCanns venner, kollegaer og slektninger, som forvalter fondet. Det er styret som har opplyst at rundt en tredjedel av fondet er brukt opp.

- Det nøyaktige beløpet som er brukt av donasjonene vil ikke foreligge før slutten av dette budsjettåret når regnskapet blir offentliggjort, sier styreleder Esther McVey, melder Daily Mail.

Gerry McCann er hovedforsørgeren i familien, men er nå ute i ulønnet permisjon. Dermed har en del av fondet blitt brukt til å forsørge McCann-familien.

Hyrer privatetterforskere
I tillegg har foreldrene leid inn privatetterforskere som skal bistå med å søke etter Madeleine. Privatetterforskerne, som angivelig skal være tidligere SAS-soldater (britiske spesialsoldater red. anm.), skal blant annet lete etter Madeleine i Marokko, hvor det er blitt gjort flere vitneobservasjoner av en jente som ligner på Madeleine.

Men onsdag klarte en britisk journalist å spore opp en fem år gammel marokkansk jente som tidligere denne uken ble forvekslet med Madeleine.

Les også: Journalist sporet opp jenta

McCann-ekteparet har fått kritikk fra portugisiske myndigheter for å ha hyret inn privatetterforskere. Ifølge portugisisk lovgivning er det kun politiet som har lov til å bedrive etterforskning av kriminalsaker på portugisisk jord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.