*Nettavisen* Nyheter.

Har drept 100 Al-Qaidasoldater

Pakistanske styrker kjemper en desperat kamp på grensen til Afganistan.

Pakistan har ikke klart å kontrollere grenseområdene mot Afganistan etter at USA begynte sin krig mot terror for syv år siden. Resultatet har vært at al-Qaeda-styrker har kunnet operere fra pakistansk territorium.

Det har også ført til at styrker fra USA gjentatte ganger har angrepet mål inne på territoriet til sin allierte Pakistan.

Nå har imidlertid Pakistans nye regjering bestemt seg for å rydde opp i grenseområdene.

Hot-spot
Kampene har vært spesielt harde i Bajaur-disktriktet der flere al-Qaeda-ledere skal oppholde seg. Ifølge BBC skal kampene i denne nordlige provinsen av Pakistan ha blitt kraftig intensivert i august da regjeringsstyrker forsøkte å etablere seg i landsbyen Loi Sam, en strategisk viktig landsby i regionen.

Torsdag 11. september, på dagen syv år etter innledningen til krigen mot terror som Pakistan har forpliktet seg til å støtte, har kampene blitt enda hardere.

Mange døde
- Pakistanske styrker har drept opp mot 100 Al-Qaidasoldater i kraftige sammenstøt nær den afghanske grensen, sier en representant for pakistanske myndigheter til Reuters torsdag.

De fleste av de drepte skal ikke være pakistanske borgere og skal være tilhengere av den lokale krigsherren Qari Zia-ur-Rehman.

Ifølge samme kilde skal dødstallene på pakistansk side ha vært beskjedne.

Angriper USA
Samtidig presser USA på for å få Pakistans velsignelse til å sende egne tropper inn i området for å kjempe mot det de mener er Al-Qaida-styrker på pakistansk jord.

Til nå har den pakistanske regjeringen nektet, men for bare en uke siden angrep likevel amerikanske styrker mål inne på pakistansk territorium. Det har ikke hjulpet på forholdet mellom de to landene.

- Vi skal overbevise USA om at de ikke vil få noe annet ut av unilaterale operasjoner i disse stammeområdene enn opposisjon i massene, sier Pakistans ambassadør i USA, Husain Haqqani, til BBC.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.