*Nettavisen* Nyheter.

Har du hørt denne mannen?

Du kan tjene fem millioner kroner dersom du klarer å oppspore «The Departed»-gangsteren.

25.01.08 12:03

FBI har gått ut med bilder og nye lydopptak i et forsøk på å fakke mafiabossen James «Whitey» Bulger (78).

Bulger er etterlyst for minst 18 drap, og FBI har utlovet en belønning på en million dollar for opplysninger som kan bidra til at han blir pågrepet.

Klikk på bildet for å forstørre.


Stemmeopptak
78-åringen har en lett gjenkjennelig stemme, noe som har ført til at FBI nå har gitt media lydopptak av telefonsamtaler med Bulger.

- De gjengir den unike lyden av Bulgers stemme, som er gjenkjennelig av alle som kan komme i kontakt med ham, sier en FBI-talsmann, ifølge SkyNews.

Den legendariske gangsteren har vært på rømmen i nesten 13 år. Han var inspirasjonskilden til Jack Nicholsons rollefigur i storfilmen «The Departed».

Her kan du lytte til lydopptakene av Bulger. Artikkelen fortsetter under videovinduet.

HTML EMBED


Sist sett i 2003
Bulger er siktet for 18 drap, men han er mistenkt for å stå bak atskillig flere. Han forsvant i 1995.

I september i fjor ble en mann som likner Bulger, observert i den sicilianske byen Taormina. Det resulterte i en strøm av turister som ønsket å få et glimt av mannen som er på FBIs liste over de ti mest ettersøkte personene i USA.

Klikk på bildet for å forstørre.


10. april i år tok en ferierende DEA-agent opp et videoklipp av en mann som likner på Bulger. FBI foretok en ansiktstest av videoen for å se om det var mafiabossen, men de klarte ikke å slå fast om det var 78-åringen som ble filmet.

Den siste sikre observasjonen av Bulger ble gjort i september 2003. Da ble han sett sammen med kjæresten Catherine Greig (56) i London.

Ekstern lenke: Se flere bilder og les mer om Bulger på FBIs hjemmeside.

Mange identiteter
Bulger har klart å finansiere livet på rømmen ved å utplassere kontanter i oppbevaringsbokser verden over. Han brukt slike bokser i Irland, England og Canada, og FBI mistenker at det finnes langt flere skjulesteder.

78-åringen er beryktet for sitt voldelige temperament, og han skal alltid være bevæpnet med kniv. Han var en hensynsløs gangster i Boston på 70- og 80-tallet, og drapene på fiendene hans skal ha blitt utført med mafiametoder kjent fra gangsterfilmer.

Bulger går for å være en mester i forkledning. Han har blant operert med identitetene Thomas F Baxter, Mark Shapeton, Jimmy Bulger, Tom Harris og Tom Marshall.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.