RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Mike Theiler

Har fortsatt tillit til Rumsfeld

President George W. Bush har fortsatt full tillit til forsvarsminister Donald Rumsfeld, og har ikke tenkt å ofre ham etter skandalen med overgrep mot fanger i Irak.

Det var budskapet fra talsmannen i Det hvite hus, Scott McClellan, onsdag etter at en fremtredende demokratisk senator tidligere på dagen hadde antydet at Rumsfeld burde gå av hvis han på noen måte var innblandet i Irak-skandalen.

I søkelyset
Amerikanske nyhetsmedier fortsatte onsdag med sterk fordømmelse av det som er skjedd i Abu Ghraib-fengselet. Søkelyset settes nå stadig oftere på Rumsfelds rolle i denne skandalen.

McClellan var usedvanlig kort da han onsdag fikk direkte spørsmål om hvorvidt president Bush akter å sparke Rumsfeld.

- Nei, var McClellans svar, og han var ikke mer snakkesalig da han ble spurt om Rumsfeld fortsatt har tillit hos Bush. - Absolutt, lød svaret.

- Hvem har ansvaret
Senator Joseph Biden, som er demokratenes fremste talsmann i senatets utenrikskomité stilte kritiske spørsmål om hvor langt opp i systemet fengselsskandalen fra Bagdad var kjent.

- Hvis denne saken går helt til topps, bør Rumsfeld trekke seg, sa Biden til TV-selskapet NBC. Biden spurte videre hvem som sitter med ansvaret for alle feilgrep som er gjort siden Saddam Hussein ble fjernet.

- Hvem tar beslutningene? Det er ikke USAs president. Presidenten tar selvsagt den endelige beslutning, men den bygger på informasjon som han får fra sine fremste rådgivere i regjering og embetsverk, sier Biden.

Biden mener presidenten har fått svært dårlige råd, men roser Bush for at han stiller opp i arabisk TV og kommer med en sterk beklagelse til hele den arabiske verden.

- Det var et smart trekk av Bush, sier Biden.

(NTB/AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere