*Nettavisen* Nyheter.

Har funnet AirAsia-flyets svarte boks

Flere skip er satt inn i letingen etter AirAsia-flyet. Foto: Beawiharta (Reuters)

Dykkere undersøker funnet.

11.01.15 14:35

SISTE: Dykkere har funnet en av de svarte boksene fra AirAsia-flyet som styrtet før nyttår, sier myndighetene i Indonesia til AFP.

Tidligere søndag ble det meldt at letemannskapene tror de har funnet skroget til det styrtede AirAsia-flyet med sonar.

Sonarsøket viste en ti meter lang og fire meter bred gjenstand på havbunnen. Letemannskapene tror dette kan være en del av skroget. Dykkere er søndag på stedet for å prøve å slå fast hva gjenstanden er.

Lørdag ble flyets haleparti hentet opp av havet. De svarte boksene var imidlertid ikke å finne i halen. Boksene – ferdsskriveren og taleregistratoren – kan gi svar på hva som skjedde da flyet styrtet med 162 personer om bord før nyttår.

– Det er stor sannsynlighet for at de svarte boksene befinner seg i nærheten av flyskroget, sa S. B. Supriyadi, som leder den nasjonale søke- og redningsmyndigheten, til Reuters.

– Dersom funnet viser seg å være flyskroget, vil vi først frakte ofrene ut. Så vil vi lete etter de svarte boksene, forklarte Supriyadi.

48 av de 162 passasjerene er så langt funnet og hentet opp av havet. Årsaken til styrten er fortsatt ukjent, men Indonesias meteorologiske institutt mener at tropiske stormer i området var en medvirkende årsak . (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.