RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har oppdaget drivhus-effekten

Klimaendringene har nå også fått Fremskrittspartiet til å frykte CO2-utslipp.

Fremskrittspartiet har vært alene i vårt politiske miljø som har nektet å akseptere at ødeleggende CO2-utslipp og drivhuseffekten skyldes menneskelig aktivitet. De har lenge hevdet at økningen av CO2 i atmosfæren skyldes naturlige svingninger.

For to år siden terget daværende Frp-formann Carl I. Hagen på seg SV, miljøbevegelsen og forskermiljøet da han sa at klimarapporter ikke er til å stole på.

- Arktis har ikke vært så kald på 50 år! Jeg tror det er viktig å se på de lange trendene gjennom hundrevis av år, ikke plukke ut noen tiår som tilfeldigvis passer inn.

Carl I. Hagen i 2005

Nå sier partiets energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen til TV 2 Nyhetene at han frykter menneskeskapt CO2-utslipp.

- Aktiviteter fra mennesker står for 28 milliarder tonn CO2-utslipp i året. Det er helt klart at hvis det har den effekten som FNs klimapanel sier at den har, så er det veldig alvorlig, sier Solvik-Olsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere