RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Harald og Sonja til prinsebryllup

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Gjestelisten er ikke spesielt imponerende når nederlandske prins Johan Friso lørdag gifter seg med Mabel Wisse-Smit. Bortsett fra prinsens egen familie, er det norske kongeparet selskapets mest celebre gjester.

Kong Harald og dronning Sonja er blant de få utenlandske kongelige som er ventet til bryllupet, som finner sted i Delft. I tillegg kommer prins Hassan og prinsesse Sarvath fra Jordan, sheikh Salman og sheika Halaa Al-Khalifa fra Bahrain, og bulgarske prins Kyril og prinsesse Rosario.

Prinsens fadder
Årsaken til at kongen er til stede når prins Johan Friso (35) gifter seg med jevngamle Mabel Wisse Smit, som det eneste fremtredende medlem av et utenlandsk fyrstehus, er at han er en av prinsens faddere.

Da Johan Frisos bror Constantijn giftet seg i mai 2001, representerte kronprins Haakon og hans daværende forlovede Mette-Marit Tjessem Høiby den norske kongefamilien. Ingen regjerende monarker var til stede i dette bryllupet, bortsett selvsagt fra brudgommens mor, dronning Beatrix.

Sier fra seg arverett
Giftermålet mellom Johan Friso og Mabel Wisse Smit har vært omstridt i Nederland fordi det har kommet fram at hun holdt tilbake informasjon om sitt tidligere forhold til en mann med bånd til kriminelle miljøer.

Prins Johan Friso, som er dronning Beatrix' nest eldste sønn, sier fra seg retten til tronen i forbindelse med giftermålet, på grunn av striden rundt bruden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere