Gå til sidens hovedinnhold

Hard kamp i undergrunnen

Røyk og trykkende hete gjør redningsarbeidet vanskelig i undergrunnen i London. Det er også fare for at tunnelen kan kollapse.

SISTE: Smalt med sekunders mellomrom

Se også ekstra nyhetssending på TV 2 Nyhetene klokka 15.15.

Opprydningssarbeidet etter den verste terroraksjonen i London noensinne pågår fortsatt. Redningsarbeidere jobber på spreng for å hente opp omkomne fra undergrunnen etter bombeeksplosjonen ved Kings Cross.

Kroppene til rundt 20 av ofrene er fortsatt inne i vognene på Picadilly-linjen, et godt stykke inn i tunnelen, ifølge Sky News.

Rundt 25 mennesker er fortsatt savnet etter bombene.

- Sannsynlig al-Qaida-kobling
Statsminister Toiny Blair sa i intervju med BBC lørdag at det ikke var klart hvem som stod bak torsdagens terrorangrep, men at forbindelser til al-Qaida var sannsynlig.

En tidligere lite kjent gruppe sa torsdag at de stod bak angrepet.

Lørdag hevdet også en gruppe som kaller seg Abu Hafs al-Masri Brigadene at de stod bak angrepene. Meldingen som ble lagt ut på et nettsted lar seg ikke kontrollere.

Røyke og varme
Røyk og varme i tunnelen det hardt for arbeiderne å rydde opp etter eksposjonen. Det er også fare for at tunnelen skal kollapse på grunn av de store ødeleggelsene.

En sikkerhetsvakt beskriver situasjonen inni tunnelen som «veldig ille», mens en politimann sier det ser ut som et «blodbad».

En mulighet for å gjøre arbeidet lettere er å løsrive fire eller fem av vognene og slepe dem vekk for å kunne komme frem til stedet der bomben gikk av.

Opprydningsarbeidet er så komplisert at det kan ta flere dager før den rammede delen av undergrunnen kan åpnes for vanlig trafikk igjen.

- Vi prioriterer å få opp kropper fra undergrunnen. Men det er svært vanskelig, spesielt rundt Russel Square, sier sikkerhetskilder, ifølge Sky News.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken