Hard kritikk mot norsk generalmajor

Foto: (Scanpix)

Lederen for fredsobservatørene på Sri Lanka, generalmajor Tryggve Tellefsen, reiste tilbake til Norge onsdag etter at han er blitt utsatt for massiv kritikk av president Chandrika Kumaratunga.

29.10.03 08:49

Tellefsen reiste hjem for å ha konsultasjoner med de norske fredsmeklerne som har vært med på å få i stand fredsforhandlingene mellom regjeringen og de tamilske opprørerne i landet, opplyste en representant for observatørgruppen SLMM.

President Kumaratunga har sendt statsminister Kjell Magne Bondevik et brev med krav om at Tellefsen må gå av som leder for observatørene.

I et svar fra Bondevik heter det at kravet er under vurdering, opplyste Kumaratungas kontor onsdag.

I fjor krevde Kumaratunga at Norges ambassadør på Sri Lanka, Jon Westborg, måtte bli fjernet fordi han angivelig skulle ha tatt parti for Tamiltigrene (LTTE). Den norske regjeringen fastslo senere at den norske diplomaten ikke hadde gjort noe galt.

President Kumaratunga har hele tiden stilt seg kritisk til hvordan Sri Lankas egen regjering har forholdt seg til fredsforhandlingene som kom i gang etter at det ble inngått en våpenhvile i februar i fjor.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag