RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Harde kamper i Gaza

Foto: Scanpix/REUTERS/Ahmed Jadallah
Sist oppdatert:
Et barn og en tenåring er drept etter harde kamper mellom palestinske militante og sikkerhetsstyrker i Gaza fredag.

18 personer ble skadd i skuddvekslingen mellom palestinsk politi og Hamas-aktivister i et tett befolket Gaza-nabolag fredag. Dette er noen av de hardeste kampene mellom palestinere på flere år, skriver Associated Press.

Palestinske sikkerhetsstyrker ble satt i høy beredskap.

Palestinernes leder Mahmoud Abbas har vært under sterkt press fra Israel og USA, som vil at han skal slå hardere ned på militante aktivister. Fredagens politiaksjon kan tyde på et skifte i politikken til palestinske myndigheter, selv om Abbas tidligere har vært tilbakeholden med å slå ned på de militante gruppene.

Til sykehus i privatbiler
Kampene startet i nabolaget Zeitoun i Gaza, etter at palestinske sikkerhetsstyrker begynte sin jakt på militante aktivister. Aktivistene er mistenkt for å ha skutt raketter mot israelske byer.

De militante brant ned en politistasjon og satte fyr på et pansret politikjøretøy og tre jeeper. Tykk sort røyk fra brennende dekk steg opp fra nabolaget.

Noen av de skadde ble i all hast brakt til sykehus i privatbiler. En ung mann med blod på skjorta ble båret vekk av en gruppe mennesker, skriver Associated Press. En tenåring og et barn ble drept i kamphandlingene, ifølge talsmenn for lokale sykehus.

Raketter mot Israel
Etter en kraftig skuddveksling trakk politiet seg tilbake til utkanten av bydelen, mens maskerte menn med maskingevær tok stilling på gatehjørnene. Hundrevis av sivilister var ute i gatene og så på kampene.

Fredagens konfrontasjon kom bare timer etter at en rakett skutt fra Gaza tok livet av en israelsk kvinne. Israel svarte med helikoptermissiler mot flere mål i Gaza. Fredag morgen traff ytterligere seks raketter i og rundt den israelske grensebyen Sderot. Ingen kom til skade i dette angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere