Gå til sidens hovedinnhold

- Håret frøs til is på vei til skolen

Nå får den fattige «frostgutten» etterlengtet hjelp etter at bildet av ham gikk viralt.

Den kinesiske gutten Wang Fuman bruker omtrent én time på å gå til skolen hver dag i bitende kulde i den sørvestlige Yunnan-provinsen i Kina.

Skoleveien til Wang er 4,5 kilometer lang.

Nylig ankom gutten skolen med hår og øyenbryn som var fryst til is, skriver kinesiske medier. Læreren tok et bilde av gutten, som antas å være i åtteårsalderen. Bildet ble deretter postet på sosiale medier av rektoren på barneskolen.

- Temperaturen i morges var på ni minusgrader, sa rektoren, ifølge The South China Morning Post.

Wang har fått tilnavn som «frostgutten» og «is-gutten» etter at saken ble omtalt av en rekke kinesiske og internasjonale medier denne uken.

- Det er kaldt å gå til skolen, men det er ikke hardt, har Wang uttalt til kinesiske medier, ifølge Sky News.

«Etterlatte barn»
Bildet har gått viralt og skapt stort engasjement på sosiale medier i Kina. Wang er et såkalt «etterlatt barn» - et begrep som brukes for barn fra fattige familier med foreldre som jobber i byer langt hjemmefra.

Wang bor sammen med sin eldre søster og bestemoren, mens de fattige foreldrene er ofte fraværende fordi de jobber i andre byer av økonomiske årsaker.

De siste årene har omsorgssvikt for «de etterlatte barna» vært et tilbakevendende tema på sosiale medier i Kina.

Engasjementet rundt Wangs bilde har ført til at lokalmyndighetene har tatt grep, og donert store pengebeløp til skolen for å bedre forholdene for de fattige elevene som bor i det landlige området.

Får penger og varme klær
Myndigheten har i første omgang gitt 100.000 yuan til barneskolen Zhuangshanbao, melder den kinesiske kringkastingskanalen CCTV, skriver The South China Morning Post. Dette tilsvarer rundt 120.000 norske kroner.

I tillegg har de 81 elevene på barneskolen fått et beløp på om lag 500 kroner hver av lokalmyndighetene. Et ingeniørfirma har også donert varme klær og utstyr for oppvarming til skolebarna, ifølge avisen People’s Daily, skriver The South China Morning Post.

- Jeg er så lykkelig fordi mange folk hjelper meg og gir meg mange gaver, sier gutten til statlig TV.

Et utviklingsfond for barn og unge i Yunnan-provinsen har også mottatt store beløp etter at bildet av Wang gikk viralt. Utviklingsfondet har sammen med lokalmyndighetene startet et program for å samle inn varme vinterklær til Wang og de andre fattige skolebarna i området.

- Jeg gråter
Faren til Wang har også blitt tilbudt en jobb i hjembyen, slik at han ikke lenger trenger å forlate barna for å jobbe i storbyen.

Mange kinesere har uttrykt sympati for Wang på sosiale medier, og tilbyr ham vinterklær.

«Jeg gråter. Etterlatte barn må klare seg helt på egenhånd,» lyder ett av innleggene.

Se flere bidler på People’s Daily

Faren til Wang reiste hjem fra jobb kort tid etter at frost-bildet gikk viralt, og ga gutten sin fem yuan i lommepenger.

- Jeg ønsker å spare dem til behandling når foreldrene mine blir syke, skal gutten ha sagt.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken