RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hårreisende utdanning

Det nytter det ikke være pingle, skal du bli frisør i Kina. Se video her

Klokka er åtte på morgenen i Shanghai i Kina. I en park står nye rekrutter på geledd foran sin nye lærer.Dette er ingen ordinær samling. Rekruttene er frisørstudenter ved en av landets største skoler for utdanning av frisører, Fu Kang, ifølge Reuters.

I tilnærmingen til frisørfaget settes disiplin høyt. Skoledagen inkluderer morgensamling med drill tidlig på morgenen, teroitimer før lunsj og praktiske øvelser på ettermiddagen.

Og hvis du trodde studentene hadde helga fri, må du tro om igjen. Skoleuka er på seks dager, på tidspunkt som er forenelig med å jobbe i en frisørsalong.

Men t-skjorter våte av svette etter dagens løpetur, stiller de opp på geledd. Mister de konsentrasjonen og gjør feil, straffes det med armhevinger.

Kvinnelige frisørstudenter, derimot, slipper mye billigere unna med enkle hånd og beinøvelser inne på campus-området ved skolen.

Men når det verste er overstått, er oppmerksomheten rettet mot lærerinnen som demonstrerer hårklippe-teknikker, permanent og hvordan farge hår. For de som svarer feil på et spørsmål eller gjør de praktiske klippeøvelsene feil, blir det fysisk straff: Nye armhevinger i parken.

Frisørene ved denne skolen er med andre ord styrket for oppgaven med å klippe hår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere