NEW YORK (Nettavisen): Brødrene Harvey og Bob Weinstein stiftet i 2005 The Weinstein Company. Selskapet står bak filmer som «Lion», «Hateful 8», «Hands of Stone» og ikke minst distribusjonen av «Kon-Tiki» her i USA.

Nå er selskapet rystet av skandalene til Harvey Weinstein, som nylig ble avslørt av The New York Times.

65-åringen skal hele åtte ganger ha betalt ut erstatning til kvinner han har sextrakassert. Dette har foregått over flere tiår og har rammet kjente skuespillere som Ashley Judd og Rose McGowan.

Tirsdag kom nye, eksplosive påstander mot Weinstein. Skuespilleren Asia Argento beskylder ham for voldtekt i en artikkel i The New Yorker.

Hør lydopptak tatt i skjul av Weinstein lenger ned!

Fikk sparken

Styret i The Weinstein Company har nå sparket ut Harvey Weinstein. Filmmogulen selv mener at det er broren Bob som står bak dette, motivert av å vinne en maktkamp dem imellom.

- Harvey er overbevist om at dette var et bevisst angrep. Han føler seg bedratt av sin bror, sier en mangeårig venn av Harvey Weinstein til CNN.

Nyhetskanalen melder at flere kilder bekrefter dette.

Verken Bob eller Harvey Weinstein har respondert på påstanden.

Bob var et av styremedlemmene som søndag stemte for å si opp Harvey, men har ikke uttalt seg offentlig om denne beslutningen. De to har angivelig knapt snakket sammen siden New York Times offentliggjorde sextrakasseringen.

Nye anklager

The New York Times skriver tirsdag at også Gwyneth Paltrow og Angelina Jolie hevder å ha blitt utsatt for sextrakassering av Harvey Weinstein.

Weinstein skal ha invitert Paltrow til sin suite på hotellet Peninsula Beverly Hills før innspillingen startet av Jane Austin-filmen «Emma». Der la han den ene hånden sin på henne og foreslo at de gikk videre til soverommet for å massere hverandre, sier Paltrow.

Hun nektet og fortalte om episoden til sin daværende kjæreste, Brad Pitt.

- Jeg trodde at han kom til å gi meg sparken, sier hun nå.

Rosanna Arquette og Angelina Jolie forteller avisen om lignende opplevelser.

- Jeg hadde en dårlig erfaring med Harvey Weinstein i ungdommen og som et resultat av dette, valgte jeg å aldri jobbe med ham igjen samt å advare andre mot ham, skriver Jolie i en e-post til avisen.

Asia Argento hevder at Weinstein voldtok henne. Anklagen kommer fram i en artikkel i The New Yorker.

Argento sier til magasinet at Weinstein tvang seg til oralsex med henne.

- Kroppen hans, nærværet hans, ansiktet hans tar meg tilbake til den lille jenta jeg var som 21-åring. Når jeg ser ham, føler jeg meg liten, dum og svak. Etter voldtekten, vant han, sier hun til The Newyorker.

Weinstein benekter via en talsperson dette overfor CNN.

Magasinet sitter også på et kompromitterende lydopptak av Weinstein, der han setter den kvinnelig modellen Ambra Battilana Gutierrez i en svært ubehagelig situasjon. Modellen sier at han ikke ønsker å gjøre noe hun ikke har lyst til og spør Weinstein om hvorfor han tok på brystet hennes dagen i forveien.

Beklager

Overfor The New York Times tok Harvey Weinstein selvkritikk for oppførselen sin.

- Jeg erkjenner at måten jeg har opptrådt overfor kolleger tidligere, har forårsaket mye smerte, og det beklager jeg oppriktig. Selv om jeg forsøker å forbedre meg, vet jeg at jeg har en lang vei å gå, sier Weinstein.