RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hasj-planten vokste i kommunens blomterbedd


CANNABIS I KOMMUNALE BED: Her i Friisgatan i Malmø hadde cannabisplanten vokset seg stor før kommunen oppdaget hva det var.
CANNABIS I KOMMUNALE BED: Her i Friisgatan i Malmø hadde cannabisplanten vokset seg stor før kommunen oppdaget hva det var. (Google)
Sist oppdatert:
Kommunale bed i Malmø sentrum ble brukt til å dyrke opp ulovlig narkotika.

- Nei, det er først nå vi får høre om dette. Det er selvfølgelig ikke noe som kommunen har plantet, sier presseansvarlig Linda Herkel i Malmø kommunen til avisen Sydsvenskan.

Cannabisplanten er ulovlig i både Norge og Sverige. Planten brukes til å lage narkotiske stoffer som marihuana og hasj.

Heller ikke de kommunalt ansatte som har ansvar for å vanne og luke beddene, varslet kommunen om hva slags planter som vokste frem i de kommunale blomsterkassene.

Først da lokalavisen ble tipset av en forbipasserende, og sjekket med en biolog på Sveriges landbruksuniversitet, ble det klart at en stor cannabisplante hadde vokst fram under kommunalt ansattes grønne fingre.

- Dette er en cannabisplante. Noen ganger vokser den opp fra frø i fuglefrøblandinger, men i dette tilfellet mistenker jeg piratplanting, sier han.

Slik «piratplanting» skjer også fra tid til annen her i landet. I 2014 skrev Nettavisen om paret som kjøpte hasjplante på Plantasjen, og i 2011 ble det funnet hasjplante utenfor politihuset i Mo i Rana.

I Norge er det gjennom årene avslørt flere ulovlige drivhus der produksjon av cannabis har foregått.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere