Hastemøte i NATO om Irak

KRISEMØTE: USAs utenriksminister John Kerry har allerede diskutert situasjonen i Mosul med sin tyrkiske kollega.

KRISEMØTE: USAs utenriksminister John Kerry har allerede diskutert situasjonen i Mosul med sin tyrkiske kollega. Foto: Jean Sebastien Evrard (Ap)

Tyrkiske statsborgere holdes som gisler i Mosul.

11.06.14 20:18

Brussel (NTB-Reuters): NATO-ambassadørene holdt onsdag kveld et hastemøte om situasjonen i Irak. Det var Tyrkia som ba om møtet etter at islamister har tatt 80 tyrkiske statsborgere til fange i landet.

Holdes som gisler

USAs utenriksminister John Kerry har allerede diskutert situasjonen i Mosul med sin tyrkiske kollega. De tyrkiske statsborgerne holdes som gisler i byen etter at islamistgruppen ISIL erobret den.

En rekke bombeangrep

Minst 37 mennesker er drept i en rekke angrep i Irak onsdag ettermiddag. Minst et av angrepene ble utført av en selvmordsbomber.

Selvmordsbomberen tok minst 15 mennesker med seg i døden da vedkommende angrep et møte mellom sjiamuslimske ledere i Sadr-distriktet i Bagdad. I tillegg til bilbomber i to andre nabolag, ble det også meldt om eksplosjoner i både Karbala- og Basra-provinsen på samme tid. Totalt skal minst 37 mennesker være drept.

Angrepet kommer på toppen av uroen nord i landet, der den ene byen etter den andre faller i hendene på ekstreme islamister, ledet an av opprørsgruppa Den islamske staten i Irak og Levanten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.