RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hastemøte om Irak

(Illustrasjonsfoto: EPA)
Amerikanske myndigheter blir stadig mer frustrert over sikkerhetssituasjonen i Irak. Tirsdag kveld var USAs sivile administrator i Irak, Paul Bremer innkalt til møte.

Bremer kom i all hast til Washington, og møtte tirsdag kveld president Bushs sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice, forsvarsminister Donald Rumsfeld, utenriksminister Colin Powell, og andre høytstående medlemmer av Bush-administrasjonen.

Det melder Reuters ifølge NTB.

Vil ha fortgang

Bush-administrasjonen er langt fra fornøyd med situasjonen i Irak. Sikkerhetssituasjonen er ikke bra, og det USA-oppnevnte styringsrådet fungerer ikke som det skal, melder BBC.

USA ønsker å redusere antall soldater i Irak og overføre mer kontroll til irakerne. Bush-administrasjonen mener det irakiske styringsrådets arbeid med ny grunnlov går for langsomt. De vurderer derfor å utnevne en overgangsregjering i stedet, slik man gjorde i Afghanistan etter Talibans fall, melder BBC.

Angrepet

Okkupasjonsmaktens hovedkvarter i Bagdad er de siste ti dagene blitt angrepet med granater en rekke ganger. Også tirsdag ble de angrepet.

Minst fire raketter ble avfyrt mot hovedkvarteret. Ingen skal ha blitt skadd i angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere