RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haukland møtte tamilleder

Den norske lederen for de europeiske våpenhvileobservatørene på Sri Lanka møtte lederen for Tamiltigrene torsdag.

De to møttes for å diskutere problemene med våpenhvileavtalen mellom Tamiltigrene og myndighetene på Sri Lanka.

Hagrup Haukland og S.P. Thamilselvan, den politiske lederen for separatistgeriljaen, møttes i Kilinochchi. Dette er en opprørerkontrollert by 275 kilometer nord for Sri Lankas hovedstad Colombo, melder Associated Press.

Thamilselvan ønsket ikke å la seg intervjue etter møtet. Haukland uttalte at spenningen på nordøst på øystaten er i ferd med å avta.

- Ut fra informasjonen jeg har fått er spenningene i området ikke spesielt høye. Det er relativt rolig, sa Haukland til journalister etter møtet.

Tamiltigrenes leder Velupillai Prabhakaran advarte søndag om at han ville intensivere kampen for uavhengighet fra Sri Lanka hvis ikke noe blir gjort for å komme tamilene i møte i forhold til deres klagemål.

Tamiltigrene har siden 1983 kjempet for uavhengighet for landets tamilminoritet, og anklager den buddhistiske majoritetsbefolkningen singaleserne for diskriminering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere